Çetin Doğan'ın "Kamu Görevlilerine Hakaret" Davası - Son Dakika
Güncel

Çetin Doğan'ın "Kamu Görevlilerine Hakaret" Davası

Çetin Doğan\'ın "Kamu Görevlilerine Hakaret" Davası

"Balyoz Planı" davasında 20 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü görevlilerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılanmasına devam edildi.

14.06.2013 15:33

"Balyoz Planı" davasında 20 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın  İstanbul Terörle Mücadele (TEM) Şube Müdürlüğü görevlilerine hakaret ettiği gerekçesiyle yargılandığı dava karar için ertelendi.

Silivri 2. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya Çetin Doğan ile avukatı Hüseyin Ersöz katıldı.

"28 Şubat" soruşturması kapsamında açılan davada hükümeti cebren iskat etmekle suçlanan sanıklardan bir tanesinin de kendisi olduğunu anımsatan Doğan, "Balyoz Planı" davasındaki arama, el koyma ve bütün polis tutanaklarının İstanbul TEM Şube Müdürlüğü'nde hazırlandığını söyledi.

"Balyoz Planı" davasının 17 Ocak 2012 tarihli duruşmasında sarf ettiği sözlere ilişkin Doğan, "TEM şubesiyle ilgili şikayetlerimi dile getirdim. Duruşmadaki yüz ifadem ve ifadelerimden anlaşılacağı gibi neyi kast ettiğim açıkça ortaya çıkacaktır. Şikayetlerime cevap alamadığından dolayı heyetin dikkatini çekmek için sakin ve doğal bir şekilde TEM şubesinin 'terör üretme şubesi' haline geldiğini belirttim. Bana ve bütün sanıklara karşı yapılan fezleke ve tutanaklarda taraflı, gerçeğe aykırı, hakim ve savcıları yanlış yönlendirecek değerlendirmeler yapmışlardır" şeklinde konuştu.

Sözlerinin herhangi bir kuruma ve kişiye yönelik hakaret içermediğini ifade eden Doğan, görev ve yetkilerini kötüye kullandıklarını iddia ettiği İstanbul TEM Şube Müdürlüğü'ndeki görevli personelden şikayetçi olduğunu söyledi.

Davanın haksız olduğunu belirten Doğan, beraatini istedi.

Duruşmada, Çetin Doğan'ın avukatlarının talebi üzerine İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nce gönderilen  "Balyoz Planı" davasının 17 Ocak 2012 tarihli duruşmasının ses ve görüntü kayıtları da izlendi.

Avukat Hüseyin Ersöz, İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'nin bu kayıtları taraflara verilmemesi şartıyla gönderdiğini belirterek,  yargılamanın aleni olduğunu ve delil niteliği bulunması nedeniyle de kayıtların avukatlara verilmesi gerektiğini söyledi.

Hakim Mehmet Raşit Nas da, Ersöz'ün talebini reddederek, karar  için dosyayı incelemek üzere duruşmayı erteledi.

-İddianameden-

Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın, "Balyoz Planı" davasının görüldüğü İstanbul 10. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 17 Ocak 2012 tarihli 74. duruşmada, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü personeline karşı, "Terörle Mücadele Şubesi terör üretme şubesi haline gelmiş. Suç duyurusunda bulunduk" dediği belirtiliyor.

Bu sözler nedeniyle mağdurların onur, şeref ve saygınlığını rencide edebilecek nitelikte soyut bir fiil ve olgu isnat etmek suretiyle "kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret" suçunun işlediğinin tespit edildiği kaydedilen iddianamede, Çetin Doğan'ın 3 ay 15 gün ile 2 yıl 4 ay arasında değişen hapisle cezalandırılması talep ediliyor. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çetin Doğan'ın 'Kamu Görevlilerine Hakaret' Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement