Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Trabzon'da - Son Dakika
Güncel

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Trabzon'da

Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Trabzon\'da

Bayraktar: "Türkiye olarak sınav kazanan değil, gerçekten bilimi, eğitimi, öğretimi özümseyen, öğrenen, bilen, ezberciliğe değil, tatbikata dayalı bir öğretim sistemini adım adım Türkiye'ye konuşlandırmak, Türkiye'de yaygınlaştırmak mecburiyetindeyiz"

14.09.2013 17:40

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar,  "Türkiye olarak sınav kazanan değil, gerçekten bilimi, eğitimi, öğretimi özümseyen, öğrenen, bilen, ezberciliğe değil, tatbikata dayalı bir öğretim sistemini adım adım Türkiye'ye konuşlandırmak, Türkiye'de yaygınlaştırmak mecburiyetindeyiz" dedi.

Bakan Bayraktar, Trabzon Özel Açı Ortaokulu'nun açılışında yaptığı konuşmada, eğitim ve öğretimin herşeyin anası ve yegane mihenk taşı olduğunu belirtti.

Türkiye'de her konuda olduğu gibi eğitimde de çok ciddi gelişmeler kaydedildiğini, çok ciddi düzenlemeler yapıldığini ifade eden Bayraktar, "En son yaptığımız 4+4+4 sistemiyle Türkiye'nin kendi özüne, ruhuna, milli değerlerine ve daha çok üreten müteşebbis gücü olan insan yetiştirmeye yönelik eğitim olgusunu adım adım geliştirmeye, Türkiye'de konuşlandırmaya çalışıyoruz. Burası da mecburi olan 12 yıllık temel eğitimin ortası, ortaokul kısmı. Hayırlı olsun, emeği geçenlere yürekten teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Burada cesur, atak, teşebbüs gücü olan öğrenciler yetiştirmeye gayret edileceğini dile getiren Bakan Bayraktar, şunları söyledi:

"Gerçekten bu son derece önemli. ABD'nin dünyanın hakimi olmasının ana sebeplerinden biri, insanların sadece çocuklarından hiçbir  şey esirgemiyor olmalarını keşfetmeleridir. Çocuklarına en iyi eğitim, öğretimi verebilmek için çok büyük fedakarlıklar yaparlar. Bunu keşfetti, önce kendi öğrencilerini, sonra da dünyanın her tarafında en başarılı çocukları kendi ülkesine getirdi. Öğrencileri cesur, atak, teşebbüs sahibi, arayan, sorgulayan gençler olarak yetiştirmeye gayret etti. Dünyadan gelen en başarılı öğrencileri teşvikler vermek suretiyle ABD'de tuttu ve dünyaya hakim oldu."

"Biz de Türkiye olarak sınav kazanan değil, gerçekten bilimi, eğitimi, öğretimi özümseyen, öğrenen, bilen, ezberciliğe değil, tatbikata dayalı bir öğretim sistemini adım adım Türkiye'ye konuşlandırmak, Türkiye'de yaygınlaştırmak mecburiyetindeyiz." diyen Bakan Bayraktar, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu bakımdan özel eğitim son derece önemli. Özel eğitimin payı giderek artıyor. Dershaneler konusunda Türkiye'nin şekline uygun yeni bir arayış içerisindeyiz. Doğrusu neyse onu yapacağız hep beraber ama şundan vazgeçemeyiz, ezberci sınava odaklanan değil, başarıya odaklanan, üretime odaklanan ve cesareti yakalayan, korkak çekingen değil... Öyle olması lazım."

Türkiye'nin son 10 yılda kendi gemisini yaparak ihraç eden, kendi tankını, kendi helikopterini yapan, uzaya kendi uydusunu getiren bir konuma geldiğine dikkati çeken Bayraktar, "Bunlar daha da artacak. İnşallah uygulamaya yönelik eğitimleri bu güzel yuvalarda yaparsak biz buluş da, icat da yapacağız. Dünya çapında markalar da üreteceğiz" diye konuştu.

Bayraktar, Trabzon'un bir AB şehri, bir cazibe merkezi olma doğrultusunda büyükşehir olarak ciddi bir adım attığını, eğitimde avantajları bulunduğunu kaydederek, "Karadeniz Teknik Üniversitesi, 53 bin öğrenci sayısıyla Türkiye'nin en köklü üniversitelerinden. Eğitimde kaliteyi artırmak zorundayız. Ortaöğretimde kaliteyi artırırsak ana yol, ana kulvar orta eğitimdir. Eğer orta eğitimde bunu yakalarsak üniversiteye daha çok öğrenci göndeririz. Üniversiteden yetişen öğrencilerimiz özel sektör, sanayi, devlet ve siyasette çok daha yer tutar. Bu güzel bir adım. İnşallah adım adım bunlar gelişecek. Trabzon'umuza, yurdumuza hayırlı olsun" ifadelerini kulllandı.

Bakan Bayraktar, daha sonra Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, AK Parti Trabzon Milletvekili Aydın Bıyıklıoğlu ve Safiye Seymenoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Kemalettin Aydın ve yetkililerle okulun açılışını yaptı. Bayraktar, açılışın ardından sınıflarda incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgiler aldı. - Trabzon

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çevre ve Şehircilik Bakanı Bayraktar, Trabzon'da - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement