Çevrecilerin Direnişine Destek - Son Dakika
Güncel

Çevrecilerin Direnişine Destek

Çevrecilerin Direnişine Destek

Gölbaşı yakınlarında çadır kurarak 17 günden bu yan bekleyişlerini sürdüren 'Yaşam İçin Direniş' mücadelelerini sürdüren çevrecilere destek verenler artıyor.

05.06.2011 13:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Doğa ve canlı yaşama zarar veren tüm yatırımların durdurulması için 'Anadolu'yu Vermeyeceğiz' sloganıyla develer eşliğinde başlatılan 'Büyük Anadolu Yürüyüşü' kapsamında Türkiye'nin her bölgesinden yaklaşık 2 ay önce develer eşliğinde Ankara'ya yürüyen, Gölbaşı'nda polis engellemesiyle durdurularak direnişlerini sürdüren çevrecilerin mücadelesi devam ediyor.

Gölbaşı yakınlarında çadır kurarak 17 günden bu yan bekleyişlerini sürdüren 'Yaşam İçin Direniş' mücadelelerini sürdüren çevrecilere destek verenler artıyor. Çevrecilerin bulunduğu alanda Ankara Fotoğraf Sanatçıları Derneği'nin (AFSAD) desteğiyle Anadolu yürüyüşçülerini anlatan 'Anadolu Kervanları' konulu fotoğraf sergisi açılışı yapıldı. Ayrıca Alegria Oda Korosu konser verirken, 'Nasıl bir hayat istiyoruz?' konulu söyleşi yapıldı. Anadolu Yürüşcüleri kervanbaşı Sarı Keçililer Derneği Başkanı Pervin Çoban Savran yaptığı açıklamada, "Binlerce yıldır bize yaşamak için ne varsa sunan derelerin, dağların, ormanların değerini parayla ölçüyoruz. Bizi biz yapan Anadolu tarihimizle, kültürümüzle, geleneklerimizle birlikte yok ediliyor" dedi, Savran, açıklamasını şöyle sürdürdü:

"Doğa anamız yorgun yaralı, can çekişiyor. Binlerce yıldan bu yana hayat verdiği insanoğlu tarafından rant ve iktidar uğruna yok ediliyor. Biz insanoğlu, vücutta yayılan sinsi bir hastalık gibi dokunduğumuz her çoğrafyayı değiştiriyoruz. Üzerinde bizden başka hiçbir canlının yaşamayacağı beton yığınlarına dönüştürüyoruz. Tüm dünyayı egemen altına alan, kapitalist anlayış sahip olduğumuz ne varsa paraya çeviriyor. Binlerce yıldır bize can veren doğamıza çevre adını verip bizden koparıyorlar. Artık yediğimiz sebzenin, meyvenin nasıl büyüdüğünü dahi bilmeyen nesiller yetiştiriyoruz. Binlerce yıldır bize yaşamak için ne varsa sunan derelerin, dağların, ormanların değerini parayla ölçüyoruz. Bizi biz yapan Anadolu tarihimizle, kültürümüzle, geleneklerimizle birlikte yok ediliyor. Bu gidişe 'Dur' demek için bizler binlerce kilometrelik mesafeyi adım adım yürüyerek 21 Mayıs'ta Gölbaşı'na ulaştık. Amacımız, yaşam alanlarımızı yok eden, madencilik faaliyetlerine, enerji santrallerine, nükleer santrellere, topragımızı zehirleyen GDO'lu ürünlere, İthal hayvan dayatmasına ve bu uygulamanın zorunlu olduğu yalanını söyleyen iktidar sahiplerine 'hayır' demek, Anadolu halkına karşı karşıya olduğumuz tehlikeyi anlatmaktı. Bu topraklarda bizleri yok sayanlara 'biz buradayız' demekti. 21 Mayıs'ta bu alanda polis müdahalesi ile durdurulduk. Bu noktada yasa dışı ilan edildi. Bu kanun dışı uygulamayı protesto etmek için direnişe başladık. Buraya, bizlere destek veren herkes polis tarafından fişleniyor, bizlere suçlu muamelesi yapılıyor. Ancak bu baskılar bizi yıldırmıyor. "

Anadolu Yürüyüşçülerinin bulunduğu kamp alanında AFSAD tarafından destek verilen yürüyüşçülerin mücadelelerini anlatan fotoğraf sergisi açılışı yapıldı. AFSAD Başkanı Mustafa Ertekin'in de katıldığı açılışa bazı sendikalar ve partiler ile sivil toplum örgüt temsilcileri de destek verdi. Bu arada destekçiler tarafından gönderilen, ancak polis tarafından kaçırılarak kamp olanına sokulan seyyar tuvaletler de kullanılmaya başlandı.

- Ankara/ Gölbaşı

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çevrecilerin Direnişine Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement