Cezaevi Önünde "Lokma" Dağıttı - Son Dakika
Güncel

Cezaevi Önünde "Lokma" Dağıttı

Cezaevi Önünde "Lokma" Dağıttı

Balyoz sanıkları yakınlarından cezaevinin önünde ilginç eylem

25.04.2011 13:30

Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, "Adalet öldü. Eşlerimiz savunmalarını yapmalarına fırsat verilmeden tutuklama kararı alındı. İddianamedeki bütün sahtelikleri ortaya belgeleriyle koydular"

Balyoz Planı davası sanıklarının yakınlarının oluşturduğu "Vardiya Bizde Platformu" üyeleri, duruşma salonunun 'Adaletin ruhuna" lokma dağıttılar. Cumhuriyet Güçbirliği İstanbul 3. Bölge milletvekili adayı Ümit Ülgen, Tekirdağ milletvekili adayı Zafer Şen ve Türkiye Gençlik Birliği üyelerinin de destek verdiği lokmalı eylemde, 'Bağımsız yargı istiyoruz" ve 'Babamı eve istiyorum" yazılı dövizler taşındı. Platform üyelerinin lokmaları dağıttıktan sonra Fatiha suresini okuması dikkat çekti.

'ADALET ÖLDÜ"

Eski 1. Ordu Komutanı Emekli Orgeneral Çetin Doğan'ın eşi Nilgül Doğan, davadaki sanıkların savunmalarının bile yapılmadan tutuklama kararı verildiğini hatırlatan Doğan, 'Özet olarak adalet öldü. Eşlerimiz savunmalarını yapmalarına fırsat verilmeden tutuklama kararı alındı. İddianamedeki bütün sahtelikleri ortaya belgeleriyle koydular. Fakat tutuklamanın gerekçesiz olarak devamına karar verildi . Artık susma zamanı değil konuşma zamanı" dedi.

Eşi Çetin Doğan'ın milletvekili adaylığına ilişkin de Doğan, 'Hiç aklımızda olmayan birşeydi. Eşim o kadar haksızlığa uğradı ki çevrenin de ısrarıyla siyasete atıldı. Eğer seçilirse hakkı, hukuku savunan cesur bir yürek olarak meclis çatısı altında görevine devam edecek" diye konuştu.

Platform üyeleri, lokma eyleminin ardından duruşmayı izlemek üzere salona girdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cezaevi Önünde 'Lokma' Dağıttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement