Cezaevindeki Hükümlüye Baskı Uygulandığı İddiası - Son Dakika
Güncel

Cezaevindeki Hükümlüye Baskı Uygulandığı İddiası

Cezaevindeki Hükümlüye Baskı Uygulandığı İddiası

Diyarbakır'da işlediği bir suçtan dolayı İzmir Aliağa T Tipi Cezaevi'nde hükümlü bulunan Nedim Arslan, ailesini arayıp, kendisine baskı uygulandığını iddia etti.

12.11.2012 19:28  Güncelleme: 11:44

Diyarbakır'da işlediği bir suçtan dolayı İzmir Aliağa T Tipi Cezaevi'nde hükümlü bulunan Nedim Arslan'ın, ailesini arayıp, kendisine baskı uygulandığı ve hasta olmamasına rağmen sürekli olarak iğne yapıldığını iddia ederek, "Ben ölürsem bundan cezaevi yönetimi sorumludur" dediği belirtildi.

Diyarbakır'da ikamet eden Arslan ailesi de, bu durum karşısında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek İzmir Aliağa T Tipi Cezaevi yönetimi hakkında suç duyurusunda bulundu. Savcılık ile birlikte Diyarbakır'da bulunan insan hakları derneklerine de başvurduğunu ifade eden Nedim Arslan'ın ağabeyi Mehmet Arslan, Adalet Bakanlığı'nı da durumdan haberdar ettiğini açıkladı. Arslan, "Kardeşim İzmir Aliağa T Tipi Cezaevi'nde hükümlü bulunuyor. Telefonla görüşmelerimizde cezaevi yönetimi ile ters düştüğünü ve sürekli olarak baskı uygulandığını bize söyledi. Hasta olmadığı halde her gün bilmediği bir iğnenin kendisine yapıldığını söyleyen kardeşim, 'Ben ölürsem bundan cezaevi yönetimi sorumludur, haberiniz olsun' diye bize uyarılarda bulundu. Bunun üzerine korktuk ve durumu insan hakları derneklerine ilettik. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'na da bu olayı iletip suç duyurusunda bulunduk. Ayrıca durumla ilgili Adalet Bakanlığı'na da yazı gönderdim" dedi.

Kardeşinin hayatından endişeli olduğunu belirten ağabey Mehmet Arslan, yetkililerden yardım talep ettiğini söyledi. Kardeşinin bir an evvel bulunduğu cezaevinden başka bir yere nakledilmesini talep eden Arslan, aksi durumda sorumluluğun yetkililerde olacağını dile getirdi. - DİYARBAKIR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cezaevindeki Hükümlüye Baskı Uygulandığı İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement