Charlie Hebdo'ya Saldırı Fransız Konsolosluğu Önünde Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Charlie Hebdo'ya Saldırı Fransız Konsolosluğu Önünde Protesto Edildi

Charlie Hebdo\'ya Saldırı Fransız Konsolosluğu Önünde Protesto Edildi

Fransız Konsolosluğu önünde toplanan Emek Partisi üyesi bir grup, Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıyı protesto etti.

09.01.2015 14:25  Güncelleme: 14:36

Fransız Konsolosluğu önünde toplanan Emek Partisi üyesi bir grup Charlie Hebdo dergisine düzenlenen saldırıyı protesto etti.

Saat 12: 30 sıralarında İstiklal Caddesi'ndeki Fransız Başkonsolosluğu önüne gelen Emek Partisi üyesi yaklaşık 30 kişilik grup Charlie "Hebdo 'ya yapılan saldırıyı kınıyoruz", "Özgür Basın", "Özgür Düşünce susturulamaz" yazılı pankart açıp slogan attı.

Grup adına bir açıklama yapan Emek Partisi Genel Başkanı Selma Gürkan, "Geçen gün Charlie Hebdo'ya yapılan terör saldırısını nefretle kınıyor, Fransa halkının acısını ve öfkesini paylaştığımızı buradan belirtmek istiyoruz. Özgür basın adına da tüm basın camiasına baş sağlığı diliyoruz. Bu saldırı hepimizin de bildiği gibi basın ve ifade özgürlüğüne yapılmış bir saldırıdır. Ancak bu, basın, ifade ve düşünce özgürlüğüne yapılmış ilk saldırı da değildir. Demokrasi mücadelesi tarihi bize göstermiştir ki, bu tür saldırılar asla gerçeğin üstünü örtememektedir. Biz umuyoruz ki bu saldırı ilk değildir ama son olması gerekir. Bu yönden bir temennimiz vardır. Ancak bu tür saldırıların son olmasının tek teminatının da gerçek demokrasi mücadelesinin güçlendirilmesi ve gerçek demokrasinin tesis edilmesinden geçtiğini ifade etmek isteriz" dedi. Grup basın açıklamasının ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Charlie Hebdo'ya Saldırı Fransız Konsolosluğu Önünde Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement