Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı' ile Türkiye'nin En Hızlı Çocukları Belli Oldu - Son Dakika
Güncel

Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı' ile Türkiye'nin En Hızlı Çocukları Belli Oldu

Cheetos Türkiye\'nin En Hızlısı\' ile Türkiye\'nin En Hızlı Çocukları Belli Oldu

Mustafa Akın, İstanbul-DHA Türkiye'de atletizm alanında çocuklara yönelik olarak düzenlenen spor etkinliği "Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı", yaklaşık 1 aydır süren ve ilköğretim çağındaki milyonlarca çocuğun katılımıyla 11 ilde yapılan bölge finallerinin ardından önceki gün İstanbul Enka Sadi Gülçelik Atletizm Salonu'nda gerçekleşen Büyük Türkiye Finali ile sona erdi.

11.06.2015 17:41

Mustafa Akın, İstanbul-DHA

Türkiye'de atletizm alanında çocuklara yönelik olarak düzenlenen spor etkinliği "Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı", yaklaşık 1 aydır süren ve ilköğretim çağındaki milyonlarca çocuğun katılımıyla 11 ilde yapılan bölge finallerinin ardından önceki gün İstanbul Enka Sadi Gülçelik Atletizm Salonu'nda gerçekleşen Büyük Türkiye Finali ile sona erdi.

Yarışmanın marka elçisi Berna Laçin ile çocuklara sportif danışmanlık yapan ünlü Triatlon milli atleti Bahar Saygılı'nın da hazır bulunduğu büyük finalde, kendi yaş kategorilerinde birinci gelen toplam 10 çocuk, Türkiye'nin en hızlısı unvanını sahip oldu. Yarışmada dereceye giren minikler, madalyalarını ve ödüllerini, Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ile İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç'un katılımıyla düzenlenen ödül töreni ile aldı.

İstanbul Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün inisiyatifi ile Türkiye Atletizm Federasyonu'nun desteği ve ORG Sports'un organizasyonu ile düzenlenen "Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı" yarışmasının Büyük Türkiye Finali'nde 400 çocuk Türkiye'nin en hızlısı olmak için yarıştı. Ünlü Triatlon milli atleti Bahar Saygılı'nın danışmanlığında yapılan ısınma hareketlerinin ardından başlayan Büyük Türkiye Finali'nde kendi yaş grubunda ilk üçe girme başarısı gösteren minik sporcular, yarışmaya katıldıkları yıldan sonraki eğitim öğretim süresi dahilinde spor yaşantılarına devam etmeleri şartıyla aylık burs almaya hak kazandı. Büyük finalde birinci gelerek Türkiye'nin en hızlısı unvanını kazanan sporcular da kazandıkları bursun yanı sıra İsveç'te düzenlenecek Avrupa Gençler Atletizm Şampiyonası'nı yerinde izleme fırsatına kavuştu.

Yarışmaları değerlendiren Berna Laçin, bu önemli spor organizasyonunun bir parçası olmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti. Çocuklara her şeyden önce spor ve hareketli yaşam kültürü aşılanması gerektiğine inandığını ifade eden Laçin, bu amaca hizmet eden Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı Yarışması'nın çok önemli bir eksikliği doldurduğunu söyledi.

Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı Büyük Türkiye Finali'ni yerinde takip eden Türkiye Atletizm Federasyonu Başkanı Fatih Çintimar ise yarışmada başarılı olacak olan minik sporcuların takipçisi olacaklarını ifade etti.

İstanbul Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İbrahim İlhami Koç ise çocuklara düzenli spor yapma alışkanlığının özendirilmesi ve yarışma tecrübesinin kazandırılmasını sağlayan Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı yarışmasının önemine değinirken, dereceye giren çocukları spor hayatlarının tüm aşamalarında desteklemek için çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.

Atletizm şampiyonlarının listesi:

Yaş kategorileri

2005 Selin Soydan/ İzmir

2005 Abdulkadir Ateş/ Tokat

2004 Beyzanur Seylan/ Gaziantep

2004 Enes Mert/ Tokat

2003 Simay Özçiftçi/ İzmir

2003 Jamshid Nasimi/ İstanbul

2002 Selen Teymurer/ Ankara

2002 Emir Can/ İzmir

2001 Melisa Şimsek/ İstanbul

2001 Y. Berke Karataş/ Aydın

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cheetos Türkiye'nin En Hızlısı' ile Türkiye'nin En Hızlı Çocukları Belli Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement