CHP'den Bakanlar Kurulu Kararnameleri İçin Teklif - Son Dakika
Güncel

CHP'den Bakanlar Kurulu Kararnameleri İçin Teklif

CHP\'den Bakanlar Kurulu Kararnameleri İçin Teklif

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Bakanlar Kurulu kararnamelerinin TBMM onayına sunulması için kanun teklifi verdi.

26.03.2014 09:57

CHP Balıkesir Milletvekili Haluk Ahmet Gümüş, Bakanlar Kurulu kararnamelerinin TBMM onayına sunulması için kanun teklifi verdi.

Gümüş, Milletlerarası Andlaşmaların Yapılması, Yürürlüğü ve Yayınlanması ile Bazı Andlaşmaların Yapılması İçin Bakanlar Kuruluna Yetki Verilmesi Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun Teklifini TBMM Başkanlığına sundu.

Teklifin gerekçesinde uluslararası andlaşmaların uygun bulunması sürecinde milli iradeyi temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ve onaylanması sürecinde Cumhurbaşkanının devre dışı bırakılması durumuna son verileceği ifade edildi.

Teklife göre; Bakanlar Kurulu kararnameleri TBMM'nin onayına sunulacak. Uygun bulunan Bakanlar Kurulu kararnameleri, onaylanmak ve Resmi Gazete'de yayımlanmak üzere Cumhurbaşkanına gönderilecek. Mevcut bir milletlerarası andlaşmaya dayanılarak çıkarılacak uygulama andlaşmaları ile kanunun verdiği yetkiye dayanılarak yapılan ekonomik, ticari, teknik ve idari andlaşmalar doğrultusunda çıkarılacak Bakanlar Kurulu kararnameleri, bu hükmün dışında olacak. Ancak temel insan hak ve özgürlüklerine ilişkin andlaşmalara dayanılarak çıkarılan Bakanlar Kurulu kararnameleri TBMM onayı olmadan yürürlüğe giremeyecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den Bakanlar Kurulu Kararnameleri İçin Teklif - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement