CHP'den Kandıra Cezaevi Raporu - Son Dakika
Güncel

CHP'den Kandıra Cezaevi Raporu

CHP\'den Kandıra Cezaevi Raporu

CHP Cezaevi İnceleme Komisyonu üyeleri Kandıra Cezaevi'nde MLKP tutuklusu gazetecilerin yanı sıra, DHKP/C tutuklusu ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile DHKP/C tutuklusu olan KESK üyesi sendikacıları ve KCK tutuklusu bazı mahkumları ziyaret etti.

23.01.2014 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Cezaevi İnceleme Komisyonu üyeleri Kandıra Cezaevi'nde MLKP tutuklusu gazetecilerin yanı sıra, DHKP/C tutuklusu ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile DHKP/C tutuklusu olan KESK üyesi sendikacıları ve KCK tutuklusu bazı mahkumları ziyaret etti.

CHP Cezaevi İnceleme Komisyonu üyeleri Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Özgür Özel, Muğla Milletvekili Nurettin Demir ve Erzincan Milletvekili Muharrem Işık 13 Ocak günü Kandıra Cezaevi'ne gitti. Heyet, MLKP tutuklusu gazetecilerin yanı sıra, DHKP/C tutuklusu ÇHD Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı ile DHKP/C tutuklusu olan ve 23-24 Ocak günleri hakim karşısına ilk kez çıkacak olan KESK üyesi sendikacıları da ziyaret etti. Heyet, ayrıca KCK tutuklusu bazı mahkumlar ile de görüştü.

CHP heyetinin Kandıra Cezaevi Raporu'nda mahkumların görüşlerine yer verilerek şöyle denildi:

" Füsun Erdoğan: Gazeteci. 789 yıl 7 ay ceza aldı. 1 milyon 263 bin TL para cezası verildi. Suçlamalar tamamen uydurma, MLKP'nin 155 eylemi nedeniyle bana ceza verdiler. Biz burada unutulduk, mağduriyet sadece Ergenekon'da değil bizim davalarımızda da var.

-"BAŞBAKAN'A MEKTUP YAZDIM, HALA CEVABINI ALAMADIM"-

Hatice Duman: Başbakan'ın terörist dediği gazetecilerden birisiyim. Başbakan'a mektup yazdım, hala cevabını alamadım. Özel yetkili mahkemelerin nasıl olduğu ortaya çıktı. Tamamen polis fezlekelerinin iddianame, iddianamelerin de mütalaa olduğu şimdi daha iyi anlaşılıyor.

-"ÇEYREK ALTIN TAKTIK ÖRGÜTSEL FAALİYET OLARAK GÖSTERİLDİ"-

Sinan Eşiyok: 19 Şubat 2013'te gözaltına alındım. 3 No'lu şubede denetleme kurulu üyesiyim. 2011'de teknik takip başladı. Ali Osman Çelik tanık. Gizli tanık Ateş'in ifadeleri var. Bizim davamızda tutuklu bulunanlardan 5 kişi annesini kaybetti, sendika eylemleri soruşturuluyor. Aslında biz yargılanmıyoruz, sendika yargılanıyor. Balıkesir Akçay'da Turban Otel'e gittik, 2 bin kişilik otel burası. Terör örgütü kampı olarak gösterilmiş. Mayolu, şortlu resimler yeğenlerimle çekilen fotoğraflar konmuş iddianameye. Bize operasyon yapan polislerle, Süleyman Aslan'a operasyon yapan polisler aynı. Polis ne sorduysa 8 ay sonraki iddianamede aynısı çıktı. Polis fezlekesi kopyala yapıştır biçiminde iddianame oldu. Açılan "Zorunlu din dersi kaldırılsın' pankartına savcı, "Alevileri eylem yapması için tahrik eder' diye yorum yaptı. Doğum yapan arkadaşımızın çocuğunu görmek için gittik, bunu örgütsel faaliyet olarak gösteriliyor. İddianameye "Örgütsel faaliyet olarak çocuk görmeye gittiler' diye geçti. Evlenen arkadaşlarımıza "hayırlı olsun' ziyareti örgütsel eylem olarak geçti, çeyrek altın taktık örgütsel faaliyet olarak gösterildi.

Dursun Doğan: KESK BES 1 No'lu şube başkanıyım. Aynı operasyon kapsamında oğlumla 8 ay beraber cezaevinde kaldım. 19 Ocak 2013'te alındık, oğlum 10 Ekim 2013'te tahliye oldu, felsefe öğrencisi. Eşim de aynı davadan tutuldu, üyelik ve propagandadan yargılanıyor. Oğlum gözaltına alındı diye basın açıklaması yaptım, beni de gözaltına aldılar. 2005-2013 arasında katıldığım tüm eylemler iddianameye girdi.

Ulaş Erdoğan: Beş yıllık memurum. Sendika üyesiyim. Polis iki soru sordu bana. Sendika üyesi misin? ÇHD avukatlarının açıklamasına gittin mi? Ben de "Herkesi terörist yaptınız, Genelkurmay Başkanını, hocaları terörist yaptınız' dedim. Polis de, "Genelkurmay Başkanı terörist inanmıyor musun' dedi. Polis, "İsterseniz susma hakkınızı kullanabilirsiniz' dedi. Susma hakkımızı kullandık.

Ender Erbulak: Durmuş Doğan bizim başkanımız. Yaptığım telefon görüşmeleri örgüt eylemi sayıldı.

Selçuk Kozağaçlı: Avukat görüşü akvaryum gibi bir yerde yapılıyor. Kocaeli Barosu geldi, ses denemesi yapıldı, ses geçirdiği anlaşıldı. Kocaeli Baro Başkanı Tamer Solakoğlu geldi, savcıyla görüştü, Bu, avukat görüşüne aykırı. Biz avukat odasında slogan attık, "Savunma hakkımız engellenemez' diye. 12 kez ceza verdiler bize, görüş/iletişim yasağı verdiler.

Metin Fındık: Mardin'den buraya sürüldüm. Faysal Sarıyıldız'la aynı davadan tutuklandım. 60 kişi tutuklandı, ilk duruşmada Sedat Dalkay isminde birisi 'Ben vicdan azabı çekiyorum, zorla bana ifade imzalattılar, beni gizli tanık yaptılar, ben ifademi geri çekiyorum' dedi. Ama bunu dikkate almadılar.

Kürtçe savunma yapmadığımız için savunma yapamadık, savunma yapmadığımız için bize ceza verdiler. Konuşacağım ama başıma bi rşey gelir Edirne'ye sürgün edilir miyim diye korkuyorum.

-"ÇIPLAK ARAMA YAPILIYOR"-

Oktay Gürdeğir: 1985 doğumluyum. 2012 Haziran'da tutuklandım. İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Bilim Tarihi 1. sınıf öğrencisiyim. Devam zorunluğu olduğu için ikinci sınıfa kayıt yapamadım. Eğitim hakkım elimden alındı. Ülkücülerle kavga ettik 6 kişi. İkisi tahliye edildi, 4'ümüz buradayız. İki ay önce gözaltına alınanlarla dosyamızı birleştirdiler. İki yıldan beri buradayım. Cezaevleri yemekleri kötü, 7 hafta boyunca yıkanamadık bu sene sıcak su olmadığı için. Gece 10'dan sonra hiç su yok. Sıcak su haftada iki gün veriliyor. Dilekçeye cevap verilmiyor, çıplak arama yapılıyor."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den Kandıra Cezaevi Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement