CHP'den Kredi Kartı Borcu Olanları Sevindirecek Teklif - Son Dakika
Güncel

CHP'den Kredi Kartı Borcu Olanları Sevindirecek Teklif

CHP\'den Kredi Kartı Borcu Olanları Sevindirecek Teklif

CHP'li vekil, kart borçlarının yeniden yapılandırılması ve anapara borcunun faizsiz olarak 120 aya kadar taksitlendirilmesi için kanun teklifi verdi.

03.11.2013 08:53  Güncelleme: 10:36
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

CHP Manisa Milletvekili Hasan Ören, kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılması ve anapara borcunun faizsiz olarak 120 aya kadar taksitlendirilmesi için kanun teklifi verdi.

CHP'li Ören, Kredi Kartı Borçlarının Yeniden Yapılandırılması Hakkında Kanun Teklifi'ni TBMM Başkanlığına sundu.

2 MİLYON KİŞİ İCRALIK

Teklifin gerekçesinde, 2 milyon kişinin kredi kartı nedeniyle icralık olduğu ifade edildi.

120 AY FAİZSİZ TAKSİT

Gerekçede, teklifin kredi kartı anapara borçlarının üzerine bindirilen faiz, gecikme cezası, icra ve avukatlık masraflarından vatandaşın kurtulması sağlanacağı ve ana borçlarının makul sürede 120 ay taksitle ödenmesinin sağlanacağı belirtildi.

Teklif kredi kartı borçlarının yeniden yapılandırılarak uzun vadede ödenmesine ilişkin usul ve esasları düzenliyor.

İŞTE O TEKLİF:

Teklife göre; kanunun çıktığı tarih itibarıyla, haklarında icra takibi başlatılmış kredi kartı borcu bulunan kart hamilleri, kanunun yayımı tarihinden itibaren altmış gün içerisinde ilgili kredi kartını çıkaran kuruluşa veya Bankacılık Kanunu kapsamında faaliyet gösteren varlık yönetim şirketine yazılı olarak, müracaat ederek, borçlarını ödemek istediklerini beyan etmeleri halinde anapara borçları faizsiz olarak 120 aya kadar taksitlendirilecek.

Borç icra takibine konu olmuş ise takip, dava masraf ve harçları ve nispi kanuni vekalet ücreti ile anapara borcuna uygulanan faiz, ücret, harç, işlem bedelleri ve gecikme cezalarının tamamı silinecek. Ödeme uyarınca son taksitin de vadesinde ödenmesi üzerine icra takibi sona erecek.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'den Kredi Kartı Borcu Olanları Sevindirecek Teklif - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement