CHP Eski İl Başkanı Ayan, Cumhurbaşkanı Hakaret Suçundan Beraat Etti. - Son Dakika
Güncel

CHP Eski İl Başkanı Ayan, Cumhurbaşkanı Hakaret Suçundan Beraat Etti.

CHP Eski İl Başkanı Ayan, Cumhurbaşkanı Hakaret Suçundan Beraat Etti.

Chp Kayseri eski İl Başkanı Mustafa Ayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davadan beraat etti.

22.03.2016 15:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Chp Kayseri eski İl Başkanı Mustafa Ayan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hakaret ettiği iddiasıyla hakkında açılan davadan beraat etti.

Kayseri 12. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın bugünkü karar duruşmasında  CHP eski İl Başkanı Mustafa Ayan ve oğlu ve aynı zamanda avukatı Emre Ayan hazır bulundu. Eski İl Başkanı Ayan savunmasında, açıklama yaptığı 9 Eylül 2015 tarihinde 7 Haziran seçimlerinin geride kaldığını 1 Kasım 2015 tarihinde seçim yapılması için karar alındığını anlatırken şöyle dedi:

"7 Haziran seçimlerinden sonra ülkemizde terör belası hortlamış, her gün şehitler gelmişti. Ben trafik kazasında evlat kaybettim. Evlat acısının ne olduğunu bilirim. Şehitlerin gelmesinin yaşattığı acı ile düzenlediğim basın toplantısında Cumhurbaşkanına asla hakaret etmedim, eleştirdim. CHP İl Başkanı olarak ülkemde her gün terör haberleri gelirken bir şey demeyeyim mi? Cumhurbaşkanına şak şak mı, yalakalık mı yapalım, söylediğim sözlerin arkasındayım."

Mustafa Ayan'ın avukatı Emre Ayan ise yaptığı savunmada, "Bir Allah'ımız, bir de adaletimiz kaldı, sanığın beraatini istiyoruz" dedi. Mahkeme başkanı yaptığı değerlendirme sonucu, yapılan açıklamanın şeref, onur kırıcı nitelikte olmadığını ifade ederek Mustafa Ayan'ın beraatine karar verdi.

Mahkeme sonrası Kayseri Adliyesi önünde açıklama yapan CHP Kayseri eski İl Başkanı Mustafa Ayan, "Mahkeme başkanı ifadelerimin hakaret olmadığını düşünerek beraatime karar verdi. Biz siyasiler ve Cumhuriyet Halk Partililer, bir başka siyasiye hakaret etmezler. Ancak Cumhuriyeti kuran bir partinin mensubu olarak söylemlerimiz keskindir, tavırlarımız yiğitçedir, sözümüzün arkasında durur ve söyleriz. Ben Türkiye Cumhuriyeti'nde adaletin hala ufak tefek de olsa var olduğuna inanıyorum. Hakaret etmemiştim, hakaret niyetim yoktu. Sonuçta savcının hazırlamış olduğu iddianamenin de geçersizliği ortaya çıktı ve beraatime karar verildi. Tabii ki memnunum bu karar emsalde olacaktır. İki bine yakın Cumhurbaşkanına hakaretten yargılanan vatandaşımız var. Avrupa İnsan Hakları Konseyi 299. maddenin kaldırılması gerektiğini ısrarla uyarmakta, Türkiye Cumhuriyetini, bu karar emsal karar olacak, yanımda bulunanlara teşekkür ederim" dedi.

- Kayseri

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP Eski İl Başkanı Ayan, Cumhurbaşkanı Hakaret Suçundan Beraat Etti. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement