CHP'li Başkan Hakkında 'İntikam İçin Dernek Binası Yıktırdı' İddiası - Son Dakika
Güncel

CHP'li Başkan Hakkında 'İntikam İçin Dernek Binası Yıktırdı' İddiası

CHP\'li Başkan Hakkında \'İntikam İçin Dernek Binası Yıktırdı\' İddiası

İzmir’de Güzelbahçe Belediyesi Başkanı Mustafa İnce’nin, tarım arazisine mezbahane yapılmasına karşı çıkan derneğin önce suyunu, sonra elektriğini kestirip, ardından da meclis kararı olmadan derneğin binasını yıktırdığı iddia edildi.

11.08.2015 15:16
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de Güzelbahçe Belediyesi Başkanı Mustafa İnce'nin, tarım arazisine mezbahane yapılmasına karşı çıkan derneğin önce suyunu, sonra elektriğini kestirip, ardından da meclis kararı olmadan derneğin binasını yıktırdığı iddia edildi.

Güzelbahçe Belediye Meclisi'nden geçen kararla İzmir Büyükşehir Belediyesi, geçen yıl Yelki Mahallesi Işıklar mevkiinde 14 bin metrekarelik tarım arazisi aldı. Büyükşehir meclisinden çıkan kararla birlikte tarım alanına mezbaha yapılması için yeşil ışık yakıldı. Bu karara tepki gösteren Güzelbahçe Kültür Çevre ve Güzelleştirme Derneği (GÜL-DER), mezbaha yapımının durdurulması için dava açtı. Yaklaşık bir yıl süren ve bir ay önce kesinleşen dava sonunda mahkeme, GÜL-DER'i haklı bularak tarım arazisine mezbaha yapılamayacağı yönünde karar verdi.

BAŞKAN İNTİKAM ALDI İDDİASI

Davanın GÜL-DER lehine sonuçlanmasının ardından, iddialara göre CHP'li Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, kendisinin de üyesi olduğu GÜL-DER'in önce suyunu, sonra elektriğini kestirdi. Yine iddialara göre, 12 yıldır aynı yerde faaliyet gösteren derneği meclis kararı olmadan yıkıldı. Yıkım sırasında, belediye ve yıkım direnen dernek görevlileri arasında kısa süreli arbede de yaşandı.

Yüzde 80'i CHP'li olan GÜL-DER'in Başkanı Turgut İnel, dava açtıktan sonra derneklerinin başkan tarafından intikam düşüncesiyle yıktırıldığını, çalışmaları evden yürüttüklerini söyledi. İnel, "Çevreyi kirletip doğayı tahrip edecek bu tesisin tarım alanına kurulmasına dava açarak karşı çıktık. Açtığımız davayı da kazandık" dedi.

MUSTAFA İNCE, HAKKINDAKİ İDDİALARI YALANLADI

Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce ise belediye ve kendisi hakkındaki iddiaları yalanladı. Güzelbahçe Belediyesi meclis kararıyla arazinin İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne mezbaha yapımı için tahsis edildiğini, binlik ve 5 binlik planların da 2012 yılında meclis kararıyla geçtiğini ifade eden İnce, derneğin intikam duygusuyla yıktırdığı yönündeki iddiaların doğru olmadığını savundu. İnce, "Yerin devredilmesi oy birliğiyle meclisimizden geçmiştir. Vatandaşlarımız bu duruma tepki gösterince mezbaha yapılmasını bizde istemedik. Hatta mezbaha yapılmayacağını seçim broşürlerimizde taahhüt ettik. Dernek yöneticileri seçimlerde faklı adayı desteklediler. Derneği intikam duygusuyla yıktırdığım doğru değildir. GÜL-DER yaşatılacaktır" şeklinde konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Başkan Hakkında 'İntikam İçin Dernek Binası Yıktırdı' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement