CHP Ankara Milletvekili Levent Gök, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'na, AMATEM'lerin kapatılacağı yolundaki iddiaların doğru olup olmadığını sordu.
Gök, Sağlık Bakanı'nın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde şöyle dedi:
" Türkiye'de ve Ankara'da kaç tane Alkol Madde Bağımlılığı Tedavi ve Eğitim Merkezi (AMATEM) vardır? Bu merkezlerin kapatılacağı yolundaki iddialar doğru mudur? Bu merkezlerde kaç bağımlıya ne kadar süreyle tedavi uygulanabilmektedir?
Madde bağımlılarının tedavi başvuruları zamanında karşılanabilmekte midir?
Tedavi için başvuranlara 5 ay sonrası için randevu verildiği doğru mudur? 5 ay sonrası için randevu verilmesinin bağımlı üzerindeki olumsuz etkilerin giderilmesi için ne yapmayı düşünüyorsunuz?
Madde bağımlılarının çok büyük bir bölümünün son 5 yılda Bonzai adlı bir maddeye yöneldiği ve bu maddenin uyuşturucu testinde çıkmadığı, Bonzai'nin AMATEM'lerde yapılan testlerde de çıkmadığı doğru mudur?
Devlete ait hastanelerde Bonzai'yi ölçebilecek teknik altyapı niçin kurulmamıştır?"
Son Dakika › Güncel › CHP'li Gök: Amatem'ler Kapatılacak Mı? - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.