CHP'li Halıcı: AKP İnterneti Kontrol Etmeye Kalkıyor - Son Dakika
Güncel

CHP'li Halıcı: AKP İnterneti Kontrol Etmeye Kalkıyor

CHP\'li Halıcı: AKP İnterneti Kontrol Etmeye Kalkıyor

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, "Yolsuzluk telaşıyla giderek daha da tahammülsüzleşen AKP, interneti kontrol etmeye kalkmaktadır." dedi.

17.01.2014 18:43  Güncelleme: 18:46

CHP Genel Başkan Yardımcısı Emrehan Halıcı, "Yolsuzluk telaşıyla giderek daha da tahammülsüzleşen AKP, çağın yeni iletişim aracı olan interneti kontrol etmeye kalkmaktadır" dedi.

Halıcı yazılı açıklamasında, AK Parti iktidarı eliyle bireysel özgürlüklere, demokrasiye bir darbe daha vurulmak istendiğini ifade ederek, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kabul edilen, internet düzenlemesini de içeren torba tasarıyı eleştirdi. Yasalaşması durumunda halihazırda "acınacak" halde olan internet özgürlüğünün tamamen yok edileceğini belirten Halıcı, "AKP, yargı yetkilerini yürütme elinde toplama yoluyla özgürlükleri kısıtlama anlayışının sayısız yansımasından biri olarak gündeme getirilen bu çağdışı tasarı kabul edilemez. Yolsuzluk telaşıyla giderek daha da tahammülsüzleşen AKP, çağın yeni iletişim aracı olan interneti kontrol etmeye kalkmaktadır" dedi.

Bu tasarı ile AKP'nin, genç ve nitelikli nüfusu ile dünya ile yarışmakta olan Türkiye'nin ayağındaki "pranga" olduğunun bir kez daha görüldüğünü savunan Halıcı, "Bu elbise artık bu bedene dar gelmektedir. Türkiye'nin birleştirici gücü CHP iktidarında, internet de, Türkiye'de özgür olacak. Herkesin haklarına ve özgürlüklerine değer veren, vatandaşlarını şekillendirmeye değil, mutlu etmeye çalışacak yeni dönemin başlamasına 3 aydan az kaldı" dedi. Halıcı açıklamasında, bu kritik süreçte tüm vatandaşlardan bir an önce e.secmen@chp.org.tr adresine girerek, seçmen kayıtlarını kontrol etmelerini istedi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP'li Halıcı: AKP İnterneti Kontrol Etmeye Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement