CHP'li Kayışoğlu, Çocuk Dilenciliğinin Önlenmesi İçin Meclis Araştırması İstedi - Son Dakika
Güncel

CHP'li Kayışoğlu, Çocuk Dilenciliğinin Önlenmesi İçin Meclis Araştırması İstedi

CHP\'li Kayışoğlu, Çocuk Dilenciliğinin Önlenmesi İçin Meclis Araştırması İstedi

CHP Kadın ve Çocuk Haklarını İzleme Komisyonu üyesi, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, çocuk dilencilerle ilgili meclis araştırması istedi.

13.06.2017 16:54

CHP Kadın ve Çocuk Haklarını İzleme Komisyonu üyesi, Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, çocuk dilencilerle ilgili meclis araştırması istedi. Kayışoğlu, "Son dönemde artan çocuk dilenciler ise sosyal devlet kavramının yeniden sorgulanmasını gerekli kılmaktadır" dedi.

CHP Bursa Milletvekili Kayışoğlu, büyük şehirlerinde dilenci sayısındaki patlamanın bir nedeninin de Suriye ve Irak'ta yaşanan savaşlar nedeniyle ülkelerini terk etmek zorunda kalan mülteciler olduğunu bildirerek, "Mültecilerin kontrol altında tutulmak ve istismarların önüne geçmek için sosyal destek sağlamak yerine istedikleri gibi dolaşmalarına imkan verilmesi, bu müzmin yaranın daha da derinleşmesine neden oluyor" diye konuştu.

Kucağında bebeğiyle dilenen kadın, erkek ve çocuk görüntülerinin toplumsal yaşamın bir parçası haline gelmesinin bu durumu görünmez kıldığının altını çizen Altaca Kayışoğlu, dilenciliğin bir ihtiyaçtan çok kötü kişiler eliyle bir sektöre dönüştürülmüş olduğuna dikkat çekti. Her yıl binlerce çocuğun bu işe zorlandığını, dilenci mafyasının kurbanı haline geldiğini belirten, CHP Kadın ve Çocuk Haklarını İzleme Komisyonu üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, giderek dramatik bir hal alan dilenci çocuk meselesinin çözüme kavuşturulması için Meclis'in çözüm yolları üzerinde araştırma yapmasının bir zorunluluk oluşturduğunu ifade etti.

Gerçekten muhtaç olan ve bu nedenle dilenmek zorunda kalanların belediyeler ve devletin ilgili kurumlarınca belirlenip yardım yapılabilmesi, organize suç şebekelerinin elinde bulunan çocukların, kadınların, engelli ve yaşlıların kurtarılıp, sosyal devlet olmanın gereklerinin yerine getirilmesi için Meclis araştırması isteyen Altaca Kayışoğlu, şöyle devam etti:

"Ülke insanının vicdani ve dini duygularını kullanmak için dilenci mafyası tarafından daha çok bebekli ve çocuklu kadınların dilenmeye zorlandığı, büyüme çağında olan ancak sokaklarda büyümek zorunda kalan çocukların ise önlem alınmadığı takdirde gelecek açısından büyük bir soruna dönüşeceği açıktır. 50 binin üzerinde kadın, çocuk, yaşlı ve sakatın dilendirildiği Türkiye'de toplumsal duyarlılığımızı da tehdit eden bu duruma kayıtsız kalınması halinde masum çocukların, bebekli kadınların sokaklara düşmesine, bu işten para kazanan dilenci mafyasının daha da büyümesine devlet eliyle imkan verilmiş olacaktır."

- Bursa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel CHP'li Kayışoğlu, Çocuk Dilenciliğinin Önlenmesi İçin Meclis Araştırması İstedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement