CHP'li Öğüt: "Nakit Paralar Avm'lere Gidiyor" - Son Dakika
Güncel

CHP'li Öğüt: "Nakit Paralar Avm'lere Gidiyor"

CHP\'li Öğüt: "Nakit Paralar Avm\'lere Gidiyor"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, nakit paranın büyük market ve AVM'lere gittiğini söyledi.

21.03.2013 16:21

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, nakit paranın büyük market ve AVM'lere gittiğini söyledi.

CHP İstanbul Milletvekili Kadir Gökmen Öğüt, Karabük'ün Safranbolu ilçesine gelerek, partisinin Karabük İl Başkanı İbrahim Ayhan, Safranbolu İlçe Başkanı Abdullah Çakır, il ve ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte esnafları gezdi. Esnaflarla tek tek tokalaşan Öğüt, esnafların sıkıntılarını dinledi. Türkiye'nin her tarafından esnafın durumunun aynı olduğunu kaydeden Öğüt, "Esnaf bir borç batağında dükkanını yönetmeye çalışıyor. Onurlu gururlu oldukları için ahilik geleneğinden gelen bir yapısı olduğu için kolay pes etmeden, o dükkanını gururu nedeniyle sürdürmeye çalışıyor. Elektrik masrafı olmasın diye elektriklerini yakmıyorlar, ısıtıcısını yakmıyor, yanında eleman çalıştırmıyor, eşi çocuğu duruyor böyle bir yöntemle çarkı döndürmeye çalışıyorlar. Bende inanıyorum ki daha iyi günler yaşayacaklar. Ucuz marketlerin, AVM'lerin esnaf üzerinde çok büyük baskısı var, bütün insanlar üç kuruş daha ucuz diye oralara gidiyorlar ama bilmiyor ki kendi ayağına kurşun sıkıyor. Nakit para AVM'lere gidiyor, oralarda kimse borç yazdırmıyor, mahalle bakkalından borcu varsa alıyor. Peşin alışverişini AVM'den yapıyor, normal sıkıştığı zaman bakkaldan yapıyor" dedi.

TOKİ'nin orta ve üst gelirliye ev yaptığını belirten Öğüt, "TOKİ dar gelirliye, ev yapması gerekirken, orta ve üst gelirliye yapıyor. Burada olan sıkıntı Çeşme'de de var, buradaki hırdavatçı, inşaat malzemesi satan esnaf o inşaatı beklerken, TOKİ çıkıyor, o TOKİ alımını buradan yapmıyor, İstanbul'dan toptan buraya getiriyor. Buradaki esnafa hiçbir faydası yok. TOKİ bu nedenle TOKİ'ye girip ev alanların sıcak parasını da çekiyor. Para burada dönmediği için şoför aynı şekilde, esnaf aynı şekilde sıkıntı çekiyor. TOKİ Türkiye'de dar gelirliye ev yapacak" diye konuştu.

"HALKA GÜVEN VERİYORUZ"

Halkın üzerinde baskı olduğunu savunan Öğüt, "Halkın çok ciddi bir bitkinliği var. Herkesimin üzerinde ciddi bir baskı var. Ekonomik baskı bir taraftan, hak arama baskı bir taraftan, Türkiye'de insanların yüzde 80'i dinlendiğini düşünüyor. Bu baskılar çok ciddi şekilde bu toplumun gırtlağına kadar geldi, bu toplum sessiz bir toplum, 89'da Dalanda olduğu gibi bu tokadı vuracak. ANAP'ın en iyi döneminde, SHP bütün Türkiye'yi aldı. Bu dönemde de bu sessiz baskıyı görüyorum, milletvekillerimiz olarak Türkiye'nin dört bir yanında çalışıyoruz, raporlar var, bu raporları topluyoruz çözüm yolları oluşturuyoruz, Türkiye'de halkın şu güvenini gördüm, Türkiye'nin bölünmesindeki engel Cumhuriyet Halk Partisi, Türkiye'de devlete herhangi bir zarar gelmesinin önündeki engel CHP, bu demek halka güven veriyoruz" dedi. AK Parti Karabük milletvekillerine çağrıda bulunan Öğüt, konuşmasını şöyle tamamladı:

"Karabük'ün sorunlarıyla 1.5 yıldır yerine giderek tespit ederek Meclis'te gündeme getirdik. Karabük ile ilgili araştırma önergesi verdim. Diğer AK Partili vekiller kabul ederse, Meclis'te bu sorunları masaya yatırarak görüşeceğiz. AK Partililer, 'Karabük çok ilerledi, Karabük eski Karabük değil' diyorlar. Biz bazı şeyler yapıldı, üniversite muhteşem bir olay ama daha iyi Karabük Türkiye'nin ilk sanayi bölgesi olması nedeniyle çok daha iyi olmalı. Göç veren değil, göç alan bir yer olmalı diye düşünüyoruz. Burada üç milletvekili vardı, iki milletvekiline düştü, bu göç vermenin karşılığıdır. AK Partili Karabük milletvekillerinin Karabük ile ilgili çalışmasında destek olmaya çalışıyorum, destek olacağımın da sözünü veriyorum. Şu ana kadar bize bir şey getirmediler. Çankırı milletvekillerine söylediğim de ortak şeyler yapıyoruz, maalesef Karabük ile ilgili olumlu bir şey değildir. Karabük'te taş taş üstüne koyan herkese desteğiz. Karabük benim çocukluğumun ili, çok sevdiğim bir yer. Sosyal yaşamın daha azalmış olduğunu görüyorum, bu bütün Türkiye'de böyle." - KARABÜK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'li Öğüt: 'Nakit Paralar Avm'lere Gidiyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement