Chp'liler Balbay Nöbetinde - Son Dakika
Güncel

Chp'liler Balbay Nöbetinde

Chp\'liler Balbay Nöbetinde

CHP'nin Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve partililer, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay için savcının tahliye talep ettiği haberlerinin ardından Silivri'den gelecek kararı bekliyor.CHP...

09.12.2013 15:24

CHP'nin Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu üyesi milletvekilleri, Parti Meclisi üyeleri ve partililer, İzmir Milletvekili Mustafa Balbay için savcının tahliye talep ettiği haberlerinin ardından Silivri'den gelecek kararı bekliyor.

CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu Üyeleri Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Muğla Milletvekili Nurettin Demir ile CHP İzmir Milletvekili Anayasa Uzlaşma Komisyonu Üyesi Rıza Türmen Silivri Cezaevi'ne geldi. Burada Ergenekon ve Balyoz Davalarından tutuklu bulunan askerleri ziyaret eden milletvekilleri, İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nin Balbay hakkında vereceği kararı da takip ediyor.

-KILIÇDAROĞLU'NDAN TALİMAT-

CHP Cezaevi İnceleme ve İzleme Komisyonu Üyesi Manisa Milletvekili Özgür Özel ise PM üyeleriyle birlikte Balbay'ın tutuklu bulunduğu Sincan Cezaevi'ne gelerek, tahliyeye ilişkin hazırlıkları değerlendirdi. Burada partiye ait araçlar da bekletilirken, Balbay tahliye olması durumunda parti aracıyla cezaevinden çıkarılacak.

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da milletvekillerine Balbay'ı cezaevinde karşılama talimatı verdiği belirtildi.

CHP Manisa Milletvekili Özel, ANKA'ya yaptığı açıklamada Silivri'den Anayasa Mahkemesi'nin kararının aksi yönünde bir karar beklemediklerini ifade ederek, "Balbay'ın artık tahliye edilmesini bekliyoruz. Tahliye kararı verilmesi durumunda, Balbay'ın ailesine kavuşması için ona refakat edeceğiz. Bunun, cezaevleri komisyonu olarak tatsız ziyaretlerimizin yanında ilk kez büyük bir keyif alarak yapacağımız bir görev olmasını umut ediyoruz. Balbay'ın tahliye olması durumunda, onu Sincan'da kalabalık bir grup olarak karşılayacağız" dedi.

-TAHLİYE İŞLEMLERİNİ PM ÜYELERİ YAPACAK-

CHP PM Üyeleri Umut Akdoğan ve Gül Çiftçi'nin ise Sincan Cezaevi kampüsündeki bekleyişleri devam ediyor. Mahkeme kararının ardından tahliye işlemlerini de hukukçu üyeler Akdoğan ve Çiftçi yapacak.

Öte yandan, Sincan Cezaevi önünde CHP Ankara il ve ilçe örgütleri ile çok sayıda partili de Balbay'ı karşılamak için bekliyor.

Kaynak: ANKA

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement