CHP'lilerden Atatürk'ün 'Yürüyen Köşk'ünde Duran Adam Eylemi - Son Dakika
Güncel

CHP'lilerden Atatürk'ün 'Yürüyen Köşk'ünde Duran Adam Eylemi

CHP\'lilerden Atatürk\'ün \'Yürüyen Köşk\'ünde Duran Adam Eylemi

Yalova'da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri tarafından Yürüyen Köşk'te durma eylemi yapıldı.

20.06.2013 15:17

Yalova'da, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yöneticileri tarafından Yürüyen Köşk'te durma eylemi yapıldı.

Son günlerde yurdun her yerine yayılan duran adam eylemlerine bir yenisi de Yalova'dan eklendi. CHP Yalova İl Teşkilatı, Atatürk'ün çınar ağacının bir dalını kesmemek için raylar üzerinde 1 metre 40 santimetre kaydırdığı köşkün bahçesinde durma eylemi yaptı.

CHP Yalova İl Başkanı Özcan Özel, "Yürüyen Köşk, bir çınar ağacının dalını kesmemek için kaydırılan ve bu yüzden efsane olan, bütün dünyaya örnek bir mekan. Bildiğiniz gibi yaklaşık 20-25 gündür Taksim'de 3-5 ağacın kesilmesi ile başlandığı söylenen bir eylem var. İnsanlar eylemleri ile, 'Daha fazla özgürlük, daha fazla demokrasi istiyoruz' diyor. Hükümet ise daha fazla özgürlük ve demokrasi yerine insanlara biber gazı ve TOMA'lardan su sıkarak müdahale ediyor. Biz de CHP Yalova İl Örgütü olarak bu eylemlere gönülden destek verdik. Gördük ki bugüne kadar değişen hiçbir şey yok. Atatürk'ün bütün dünyaya çevrecilik konusunda örnek olan Yürüyen Köşk'ünden Taksim'e doğru dönerek Atatürk'ün Cumhuriyet'i oluşturduğu noktada hep birlikte durma eylemi yaparak hükümete bir mesaj vermek istedik" ifadelerini kullandı.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ile Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman'ın da aralarında bulunduğu 30 kişilik grup, 3 saat boyunca duran adam eylemi yaptı. CHP'liler daha sonra sessizce dağıldı. - YALOVA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel CHP'lilerden Atatürk'ün 'Yürüyen Köşk'ünde Duran Adam Eylemi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement