CHP Milletvekillerinin Malatya Akçadağ'da, Çadırda Dinlediği Depremzede: "Sadece Çadırı Belediye Gönderdi. - Son Dakika
Güncel

CHP Milletvekillerinin Malatya Akçadağ'da, Çadırda Dinlediği Depremzede: "Sadece Çadırı Belediye Gönderdi.

CHP milletvekilleri Murat Bakan ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Malatya Akçadağ’da bir çadırda, depremzedeleri dinledi. Bir vatandaş, “Sadece çadırı belediye gönderdi. Kapıları enkazlardan söktük. Sobayı, enkazlardan söktük getirdik. Başka türlü olmuyor. Enkaza giremiyorsun ama donacağız. Eksi üç, dört derece gece. Mecbur kapıları söküp, yakıyoruz. Elden gelen bu” dedi.

08.02.2023 16:59  Güncelleme: 17:07

CHP milletvekilleri Murat Bakan ve Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Malatya Akçadağ'da bir çadırda, depremzedeleri dinledi. Bir vatandaş, "Sadece çadırı belediye gönderdi. Kapıları enkazlardan söktük. Sobayı, enkazlardan söktük getirdik. Başka türlü olmuyor. Enkaza giremiyorsun ama donacağız. Eksi üç, dört derece gece. Mecbur kapıları söküp, yakıyoruz. Elden gelen bu" dedi.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan ve CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, bugün; depremden etkilenen Malatya'nın Akçadağ ilçesini ve köylerini ziyaret etti, depremzedelerle bir araya geldi. Bir vatandaş, milletvekillerine şunları söyledi:

"Sadece çadırı belediye gönderdi. Kapıları enkazlardan söktük. Sobayı, enkazlardan söktük getirdik. Başka türlü olmuyor. Enkaza giremiyorsun ama donacağız. Eksi üç, dört derece gece. Mecbur kapıları söküp, yakıyoruz. Elden gelen bu."

Bir başka vatandaş ise "Neyi bulursak yakıyoruz" dedi.

"KOORDİNASYONUN ISRARLA TEK ELDEN YÜRÜTÜLMEYE ÇALIŞILMASI BÜYÜK SORUN"

CHP'li Bakan, bir enkazın önünde şunları söyledi:

"Malatya Akçadağ'dayız. Burada da yıkım büyük. Sürekli sallanıyor, beşik gibi sallanıyor burası şu an. İnsanlar evlerine giremiyorlar. Çok soğuk, korkunç bir soğuk var. Öncelikli ihtiyaç çadır. Köylerde özellikle çadıra ihtiyaç var. Çadırın dışında su ihtiyacı var. Çadırın içine kurulabilecek küçük sobaya ihtiyaç var. Yiyecek sorunu kısmen çözülmüş durumda ama barınma sorunuyla ilgili hala sıkıntı var.

Koordinasyonun ısrarla tek elden yürütülmeye çalışılması büyük sorun. AFAD dışında herhangi bir dağıtıma izin verilmiyor. Bu doğru değil, yanlış. Çünkü AFAD'ın kurumsal kapasitesini aşan bir yıkım var burada. Herkesin tüm kurumları mümkün mertebe bir koordinasyon içinde katılması lazım. Gelen tır yardımları önce AFAD'a ulaşıyor, AFAD'tan dağıtılması gerekiyor. Onlar da yeterli kurumsal kapasiteye sahip olmadıkları için yeterince verimli bir şekilde dağıtamıyorlar. Bu büyük eksiklik. Bunu söylüyoruz, söylemeye devam edeceğiz. Problem çözülsün diye söylüyoruz. Öncelikle su ile ilgili buraya özellikle su takviyesine ihtiyaç var. Çünkü insanlar su içemiyorlar. Özellikle Malatya'da içme suyu altyapısı bitmiş durumda. Biz de burada gelen yardım tırlarını köylere ulaştıralım diye çabalıyoruz çünkü köylere hiç gitmemiş."

CHP Milletvekillerinin Malatya Akçadağ\'da, Çadırda Dinlediği Depremzede: "Sadece Çadırı Belediye Gönderdi.
Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel CHP Milletvekillerinin Malatya Akçadağ'da, Çadırda Dinlediği Depremzede: 'Sadece Çadırı Belediye Gönderdi. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement