CHP Karabük İl Başkanlığı, Milletvekili Enis Berberoğlu'nun tutuklanmasına tepki göstermek için yürüyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na destek amaçlı basın açıklaması düzenledi.
Kemal Güneş Caddesi'nde toplanan grup adına basın açıklamasını okuyan CHP İl Başkanı Erdoğan Dinçel, ülkenin, her geçen gün artan yoğunlukta bir baskıyla karşı karşıya bulunduğunu savundu.
Anayasa ve hukukun evrensel ilkelerinin gözardı edildiğini iddia eden Dinçel, şöyle konuştu:
"Enis Beberoğlu, bir gazeteci ve halkın oyları ile seçilen bir milletvekilidir. Halkı temsilen parlamentoda bulunmaktadır. Bir gazetecilik faaliyeti nedeniyle halkı bilgilendirmek olan eylemi, casusluk olarak nitelendirilerek Cumhuriyet Halk Partisi'nin 100 yıla yakın olan şanlı ve onurlu tarihinde ilk defa bir milletvekili tutuklanarak cezaevine gönderildi."
Açıklamanın ardından grup dağıldı.
Son Dakika › Güncel › CHP'nin Berberoğlu'nun Tutuklanmasına Tepki Yürüyüşü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?