Chp Tüzük ve Olağan Kurultayları Ayırdı - Son Dakika
Güncel

Chp Tüzük ve Olağan Kurultayları Ayırdı

Chp Tüzük ve Olağan Kurultayları Ayırdı

CHP yönetimi, tüzük kurultayının yapılması konusundaki "hararetli isteklere" yanıt olarak, iki ayrı kurultay yapmaya karar verdi CHP yönetimi, tüzük kurultayının yapılması konusundaki "hararetli isteklere" yanıt olarak, iki ayrı kurultay yapmaya karar verdi.

07.01.2012 09:54

CHP yönetimi, tüzük kurultayının yapılması konusundaki "hararetli isteklere" yanıt olarak, iki ayrı kurultay yapmaya karar verdi CHP yönetimi, tüzük kurultayının yapılması konusundaki "hararetli isteklere" yanıt olarak, iki ayrı kurultay yapmaya karar verdi. Buna göre, CHP yaz aylarında önce tüzük kurultayı, ardından sonbaharda olağan kurultaya gidecek.

CHP'de tüzük kurultayı için yükselen sesler, parti yönetimini de harekete geçirdi. CHP, sonbaharda yapılacak olağan kurultayla birlikte gerçekleştirilmesi planlanan tüzük değişikliğinde takvimi öne aldı. Parti içinden yükselen tüzük değişikliği isteklerine CHP yönetimi "iki kurultay" formülüyle yanıt verdi. CHP'de yönetim, olağan kurultayla birlikte tüzük kurultayının da yapılmasını öngörmüştü. Ancak, olağan kurultayla birlikte tüzük değişikliğinin yapılması parti tarafından benimsenmeyince, yönetim iki ayrı kurultayda karar kıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Nihad Matkap ANKA'ya yaptığı açıklamada, "Olağan kurultayımız sonbaharda yapılacak zaten, iki kurultayın birleştirilmesi de bir fikirdi, ama bakıyoruz ki çok hararetli istekler var. O istekleri de karşılamaya yönelik önce tüzük kurultayı, ardından olağan kurultay yapılmasına karar verdik" dedi.

Buna göre, Mart ayında başlayan ilçe kongrelerinde, yayınlanan genelde uyarınca gündeme "tüzük değişikliklerinden beklentiler nedir' şeklinde bir madde eklenecek. Tüzük değişikliğinin il kongrelerinde de tartışılmasının ardından yaz aylarında CHP tüzük kurultayına gidecek. Tüzük kurultayının ardından ise, sonbaharda CHP, genel başkan, PM ve YDK'nın seçileceği Olağan Kurultayını gerçekleştirecek. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Chp Tüzük ve Olağan Kurultayları Ayırdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement