Çiçek: Türkiye, Balkanlarda Barış ve İstikrar İstiyor - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çiçek: Türkiye, Balkanlarda Barış ve İstikrar İstiyor

Çiçek: Türkiye, Balkanlarda Barış ve İstikrar İstiyor
18.05.2012 07:56

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, Makedonya Meclis Başkanı Trayko Velyanoski tarafından karşılandı.

Tbmm Başkanı Cemil Çiçek, Makedonya Meclis Başkanı Trayko Velyanoski tarafından karşılandı. Meclis binasında heyetlerarası yapılan görüşmeden sonra basın toplantısında konuşan Makedonya Meclis Başkanı Trayko Velyanoski, 'Türkiye Makedonya için siyasi ve ekonomi açıdan çok önemli bir ülkedir' dedi. Makedonya'nın kalkınması için gereken desteği verdiği gibi NATO üyeliği ve AB yolunda katkı sunduğunu söyledi.

TBMM Başkanı Cemil Çiçek de Türkiye'nin Makedonya'yla her alanda ki ilişkilerini geliştirmek için siyasi kararlılığı olan bir ülke olduğunu söyledi.

Çiçek,"Makedonya'nın sürdürmekte olduğu reform çabalarını, AB yolunda ki mücadelesini ve gösterdiği gayreti destekliyoruz. NATO konusunda ise bizim baştan beri destek verdiğimiz bir konudur" diye konuştu.

Tutuklu milletvekillerinin durumuyla ilgili sorulan soruya Çiçek, Türkiye'yi ilgilendiren konuyu 'Türkiye'de konuşurum' diyerek cevaplandırmaktan kaçındı.

Türkiye'nin bölgede gittikçe büyüyen etkinliği ile ilgili soruyu yanıtlayan Cemil Çiçek, "Türkiye, Balkanlarda barış ve istikrar istiyor. Bizim temel politikamız burada gelişmiş ve T.C kuran Atatürk'ün ortaya koyduğu temel dış politikada bir ilkemiz var, o da ? Yurtta sulh cihanda sulh" dedi.

Çiçek, Makedonya meclisinde de bir konuşma yaparak iki dost ülke arasında ki siyasi, ekonomi ve kültürel alanda ki ilişkilerin yüksek derecede olduğunu söyledi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çiçek: Türkiye, Balkanlarda Barış ve İstikrar İstiyor - Son Dakika


Advertisement