Çiftçi, Elektrikte KDV Sorununa Çözüm Arıyor - Son Dakika
Güncel

Çiftçi, Elektrikte KDV Sorununa Çözüm Arıyor

Çiftçi, Elektrikte KDV Sorununa Çözüm Arıyor

Şanlıurfa Ziraat Odası'nda bir araya gelen bölgede faaliyet gösteren 22 ilin Ziraat Odası Başkanı, DEDAŞ ile yaşanan sorunları masaya yatırarak çözülmesini istedi.

28.03.2016 13:08

Şanlıurfa Ziraat Odasında gerçekleştirilen toplantı ile bölgede faaliyet gösteren 22 ilin Ziraat Odası Başkanı, DEDAŞ'ın tarımda kullanılan elektriğe ilişkin uygulamaları ve ücret politikaları eleştirilirken, çözüm önerilerini ortaya koydu.

Şanlıurfa Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya, TZOB Yönetim Kutulu üyesi M. Cevat Delil ve Şanlıurfa Ziraat Odaları İl koordinasyon Başkanı Hikmet İpar açıklamada bulunarak, yaşanan elektrik kesintilerinin son bulması, ücretlerin düşürülmesi, sulama birlikleri ile yaşanan sorunlardan çiftçilerin sorumlu tutulmaması ve GAP Projesi kapsamında sulama alanlarının genişletilmesi talebinde bulundu.

Elektrik enerjisi ile sulama yaparak tarım faaliyeti yürüten çok sayıda çiftçinin desteklemelerinin bloke edilmesi, haciz ve elektrik kesintileri ile karşı karşıya kalması çifti kurumlarının tepkisine neden oldu. Bu kapsamda bölge Ziraat odalarından Şanlıurfa, Mardin, Şırnak Diyarbakır ve Siirt illerinden toplam 22 ziraat Odası Başkanı DEDAŞ'ın çiftçiye yönelik uygulamalarını eleştirerek sorunun çözümüne yönelik önerilerde bulundu.

Yaklaşık iki saat süren toplantı sonunda açıklamada bulunan Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Yönetim Kurlu Üyesi M. Cevat Delil, Şanlıurfa Ziraat Odaları İl koordinasyon Başkanı Hikmet İpar ve Şanlıurfa Ziraat Odası Meclis Başkanı Ali Kaya yaşanan elektrik kesintilerinin son bulması, tarımda kullanılan enerji ücretinin düşürülmesi, sulama birlikleri ile yaşanan sorunlardan çiftçilerin sorumlu tutulmaması ve GAP Projesi kapsamında sulama alanlarının genişletilmesi talebinde bulundu.

DELİL: DAHA FAZLA ÜRETİM İÇİN UCUZ ENERJİ GEREKLİ

TZOB Yönetim Kurulu üyesi M. Cevat Delil tarımda uygulanan enerji politikaları nedeniyle çiftçilerin büyük mağduriyet yaşadığını ve sorunun çözümü için makul bir noktada buluşmak gerektiğini kaydetti. Delil bunun için önce GAP Projesini ardından elektrikte uygulanan yüze 18 ve 5'lik KDV'nin kaldırılmasını işaret etti.

Delil, "TZOB Bölge Başkanlığı olarak Şanlıurfa, Diyarbakır, Mardin, Siirt ve Şırnak illerinden Ziraat Odaları Başkanlarımız ile özellikle tarımda kullandığımız enerji ile ilgili olarak bir araya geldik. Tarımda kullandığımız enerjinin pahalı olması nedeniyle bu konuyu bir arada görüştük. Daha ucu enerji alarak daha fazla üretim yapmak istiyoruz. Bu kapsamda özellikle GAP kapsamında sulama kanallarının açılmasını talep ediyor. Bu şekilde kalıcı çözüm olacağını düşünüyoruz. Bunun yanında yüzde 18'lik ile yüzde 5'lik KDV'nin kaldırılmasını talep ediyoruz. Ayrıca konuyu siyasilerimiz ile de görüşerek çözüm yolları arayacağız. DEDAŞ'a bağlı 6 ildeki çiftçi temsilcileri olarak hep birlikte Ankara'ya giderek, Enerji Bakanımız ile Tarım Bakanımıza konuyu arz ederek çiftçinin buradaki mağduriyetinin giderilmesini talep edeceğiz" Şekilde konuştu.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Çiftçi, Elektrikte KDV Sorununa Çözüm Arıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement