Çıldırlı İlk Kez Tren Görmek İçin Yollara Döküldü - Son Dakika
Son Dakika Logo

Çıldırlı İlk Kez Tren Görmek İçin Yollara Döküldü

20.07.2017 12:21

Tiflis-Kars demiryolu hattının geçtiği treni ilk kez görmek için yollara dökülen Ardahan'ın Çıldır İlçesi'nde bulunanlar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da içerisinde olduğu treni alkışlarla karşıladı.

BAKÜ-Tiflis- Kars demiryolu hattının geçtiği treni ilk kez görmek için yollara dökülen Ardahan'ın Çıldır İlçesi'nde bulunanlar, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ın da içerisinde olduğu treni alkışlarla karşıladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Azerbaycan Demiryolları Başkanı Cavid Qurbanov, Gürcistan Demiryolları Başkanı Mamuka Bakhtadze ve Kazakistan Demiryolları Başkanı Kanat Alpispayev, 19 Temmuz günü Kars Tren Garından tarihi yolculuğu başlatırken, Ardahan yöresinde heyecana yolaçtı. Ardahan sınırları içerisinden ilk kez trenin geçeceğini öğrenenler, Çıldır'ın Karakale Köyü yakınlarına hareket etti. Sabah erken saatlerinden itibaren otomobil, traktörlerle akın edenler, saatlerce trenin yolunu gözledi. Kars'tan hareket eden Arpaçay İlçesi ve Çıldır Gölü yakınından geçen tren, Karakale Köyüne düdük çalarak girdi. Çok sayıda kişinin toplu olarak bulunduğu yerde duran trenden ilk olarak Bakan Ahmet Arslan indi. Alkışlarla karşılanan trenden inen Bakan Arslan, kutlamaları kabul etti ve halkla bir süre sohbet etti. Çok sayıda kişi selfi ve cep telefonları ile görüntü aldı. Bakan Arslan ve bareberindekiler, daha sonra bitince 5 kilometreyi bulacak olan tünelle sınırı geçerek Gürcistan'ın Ahırkelek kasabasına gitti. İlk trenin gelmesi sırasında gösterilen sevgi gösterilerini değerlendiren Çıldırlılardan Bahattin Özcan, "Tren, sosyo ekonomik, kültürel yönden bölgemizin gelişmesine çok büyük katkı sağlayacak. Beklentimiz çok. Bu tren yolunun, göçü tersine döndüreceğine inanıyorum. Bölge ekonomisine de çok büyük katkıları olacaktır" diye konuştu.

Kars'tan Gürcistan sınırına kadar 76 kilometrelik demiryolu hattı ve Gürcistan'daki bağlantılar tamamlandığında Türkiye ve Gürcistan'dan gidip- gelenler sınıra yapımı devam eden 5 kilometrelik tüneli kullanacak. - Çıldırardahan

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çıldırlı İlk Kez Tren Görmek İçin Yollara Döküldü - Son Dakika


Advertisement