Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hua Chunying, bugün Beijing'de düzenlenen basın toplantısında, Kırgızistan'ın saldırı sonrası yürüttüğü soruşturmayı yakından izlediklerini ve bu konuda Kırgız tarafına gerekli yardımı sağladıklarını belirtti.
Çin'in her türlü terörizme ve şiddet eylemine karşı çıktığını yineleyen Hua, uluslararası terörle mücadele işbirliğini güçlendirerek, Çin vatandaşları ve kuruluşlarının güvenlik ve çıkarlarını korumakta kararlı olduklarını kaydetti.
Sözcü Hua, Doğu Türkistan terör güçlerinin yurtiçi ve yurtdışında terör saldırıları düzenlediğine dikkat çekerek, Çin'in bu güçlere darbe indirip Çin vatandaşlarının güvenliğini kararlıkla koruyacağını vurguladı.
Hua, Çin'in Kırgızistan dahil olmak üzere uluslararası toplumla işbirliğini güçlendirerek terörle mücadele edeceğini ve küresel barışı koruyacağını sözlerine ekledi.
Kırgızistan Ulusal Güvenlik Komitesi'nden dün yapılan açıklamada, 30 Ağustos günü düzenlenen saldırının, Suriye'de faal olan ve El Nusra Cephesi ile bağlantılı Uygur terörist gruplarınca gerçekleştirildiği bildirildi.
Komite, intihar saldırganının terör örgütü Doğu Türkistan İslamî Hareketi'nin üyesi olduğunu açıkladı.
Son Dakika › Güncel › Çin, Bişkek saldırısı soruşturmasını yakından izliyor - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.