Çipras'tan Kıbrıslı Türklere: Türkiye'nin Politikalarına Uymayın - Son Dakika
Güncel

Çipras'tan Kıbrıslı Türklere: Türkiye'nin Politikalarına Uymayın

Güney Kıbrıs'ı ziyaret eden Yunanistan'ın çiçeği burnunda Başbakanı Aleksis Çipras, Kıbrıslı Türklere Türkiye'nin politikalarına uymamaları çağrısı yaptı.

03.02.2015 01:27  Güncelleme: 09:14

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'ni ziyaret eden Yunanistan'ın çiçeği burnunda Başbakanı Aleksis Çipras, Rum meclisinde yaptığı konuşmada Kıbrıslı Türklere Türkiye'nin politikalarına uymamaları çağrısında bulundu.

Çipras buna rağmen, Ankara ile diplomatik kanalların açık tutulması gerektiği görüşünü dile getirdi.

"OLDU BİTTİLERİ KABUL ETMİYORUZ"

Atina'nın Ada'da "oldu bittileri" kabul etmediğinin altını çizen Çipras, Helenizm tarihinin ve gelecekle ilgili mücadelenin Yunanlar ile Rumları birleştirdiğini ifade etti. Çipras, "Yunanistan'ın ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin güvenliği ve uluslararası alandaki yerleri Kıbrıs sorununun çözümüyle bağlantılıdır. Atina oldu bittileri kabul etmiyor" dedi.

"FEDERAL ÇÖZÜME DESTEK VERİYORUZ"

Çipras, Yunanistan'ın Kıbrıs'ta iki bölgeli, iki toplumlu federal bir çözüm sürecini desteklediğini belirterek, Kıbrıs Cumhuriyeti'nin varlığını tanımayan Kıbrıs sorununun çözümüne yönelik hiçbir biçimde uluslararası konferans kabul etmediğini kaydetti.

TÜRKLERLE DE BULUŞTU

Çipras ziyarette iki taraftan sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle de bir araya geldi. Toplantıya, Feminist Atölye adına Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden Lefkoşa Milletvekili Doğuş Derya, Mağusa İnisiyatifi'nden Dr. Okan Dağlı, Federal İnisiyatif'ten Prof. Dr. Niyazi Kızılyürek, Tarihsel Diyalog ve Araştırma Derneği'nden Meltem Onurkan ve Semavi ve Cinsiyet Eşitliği örgütünden Doç. Dr. Biran Mertan katıldı.

"ARTIK ÇÖZÜLSÜN" DEDİ

Türk sivil örgüt temsilcileri, görüşme sonunda gazetecilere yaptıkları açıklamada, Çipras'ın kendilerine 40 yıldır süren Kıbrıs sorununun artık çözülmesi gerektiğini söylediğini kaydetti.

Kıbrıs'ta Yunan bir başbakanla ilk kez görüştüklerini, bunun sembolik bir anlamı bulunduğunu ifade eden örgüt temsilcileri, Çipras'ı KKTC'ye davet ettiklerini de belirttiler.


Çipras\'tan Kıbrıslı Türklere: Türkiye\'nin Politikalarına Uymayın
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Çipras'tan Kıbrıslı Türklere: Türkiye'nin Politikalarına Uymayın - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (2)

  • zıdane taner: Akp ye barış brifingi versın belkı bıraz utanırlar barıştan yana olurlar 4 11 Yanıtla
  • turkkkk: Bu yunan tohumunu kayda kim alır Türkiye deki bazı yayın organlarını Türkiye üzerinde oynamak istediği algı oyunu bu adam yunanistanin başına geldi ve Yunanistani 2 günde refaha çıkardı havası verilmeye çalışılıyor ülkemizde yunanistandan bile bu zattin bu kadar haberi yapılmıyor dur ama gerçek olan Yunanistani kimse kurtaramaz bu dinsiz de 3 0 Yanıtla

Advertisement