Cizre'de PKK ile Hüda-Par Çatışması: 2 Ölü (3) - Son Dakika
Güncel

Cizre'de PKK ile Hüda-Par Çatışması: 2 Ölü (3)

Cizre\'de PKK ile Hüda-Par Çatışması: 2 Ölü (3)

Abdullah DENİZ'İN CENAZESİ ALINAMADI PKK'nın gençlik yapılanması YDG- H mensuplarıyla Hüda- Par'lılar çıkan silahlı çatışmada oğlu Hüda- Par yöneticilerinden olan 65 yaşındaki Abdullah Deniz ile YDG-H'li gruptan 19 yaşındaki Yasin Özer öldüğü ve 3 kişinin de yaralandığı olaylar yer yer devam ediyor.

27.12.2014 16:41

Abdullah DENİZ'İN CENAZESİ ALINAMADI

PKK'nın gençlik yapılanması YDG- H mensuplarıyla Hüda- Par'lılar çıkan silahlı çatışmada oğlu Hüda- Par yöneticilerinden olan 65 yaşındaki Abdullah Deniz ile YDG-H'li gruptan 19 yaşındaki Yasin Özer öldüğü ve 3 kişinin de yaralandığı olaylar yer yer devam ediyor. YDG- H'liler ile Hüda- Par yanlıları arasındaki çatışma akşam saatlerine doğru sona ererken, olayların meydana geldiği Nur Mahallesi'ne polisin girmesine YDG-H'liler engel olmaya çalıştı.

YDG-H'lilerin polise direnmesi yüzünden, olaylarda ölen Abdullah Deniz'in cenazesi, akşam saatlerine kadar alınamadı. Polisin cenazeyi almak için mahalleye girmesine göstericiler, silah, molotofkokteyli ve taşlarla engel olurken, polis de zaman zaman havaya ateş açıp gaz bombası kullandı. Olaylar Nur Mahallesi'nde sürerken, sık sık silah sesleri de duyuldu.

Çatışmada ölen diğer kişi YDG- H'li gruptan Yasin Özer'in arkadaşları tarafından hastaneye getirilen cenazesi ise otopsi yapılmak üzere Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, yaralıların tedavi gördüğü Cizre Devlet Hastanesi'nde doktorlardan bilgi aldı. Sarıyıldız, olayların provokasyon olduğunu ileri sürdü ve büyümesini önlemeye çalışacaklarını kaydetti.

Nur Mahallesi'nde olaylar sürerken, Cizre ilçe merkezinde polis zırhlı araçlarla geniş güvenlik önlemi aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'de PKK ile Hüda-Par Çatışması: 2 Ölü (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement