Cizre'ye Gitmek İsteyen HDP Heyeti, İdil'e Geri Döndü - Son Dakika
Güncel

Cizre'ye Gitmek İsteyen HDP Heyeti, İdil'e Geri Döndü

Cizre\'ye Gitmek İsteyen HDP Heyeti, İdil\'e Geri Döndü

Cizre'ye gitmelerine izin verilmeyen HDP heyeti adına konuşan Demirtaş, "Biz şimdi İdil'e dönüyoruz ama bu geri dönüş değil. İdil'de Cizre kriz merkezini kuruyoruz" dedi.

10.09.2015 15:19  Güncelleme: 15:47

Şırnak'ın İdil İlçesi'nden bu sabah yürüyerek Cizre'ye doğru, dağlık alandan gitmeye çalışan ve Cizre karayolunun 5'inci kilometresindeki dağlık alanda durdurulan HDP heyeti, 1 kilometre uzaklıktaki köye gitmek için yola çıktı.

Çok sayıda çevik kuvvet polisiyle önlem alan emniyet yetkilileri, heyetin Cizre'ye doğru bir adım dahi gitmelerine izin vermeyeceklerini söylemesi üzerine heyet bir süre burada bekledi.

"GAZZE'YE GÖSTERİLEN HASSASİYET CİZRE'YE GÖSTERİLMEDİ"

HDP Eş Genel Başkan Selahattin Demirtaş, partililerle yaklaşık 1 saat burada bekledikten sonra yaptığı açıklamada, Gazze'ye gösterilen hassasiyetin bir haftadır Cizre'ye gösterilmemesine tepki gösterdi.

"BİZ ŞİMDİ İDİL'E DÖNÜYORUZ AMA..."

Cizre'de ölen kadın ve çocuklardan Başbakan Davutoğlu'nu sorumlu tuttuklarını belirten Demirtaş, "Orada neler yaşanıyorsa, açsınlar birlikte bakalım. Biz şimdi İdil'e dönüyoruz ama bu geri dönüş değil. İdil'de Cizre kriz merkezini kuruyoruz" dedi.

Heyet daha sonra, İdil İlçe merkezine döndü.

GÜN BOYUNCA NELER YAŞANDI

Şırnak'ın Cizre ilçesinde devam eden sokağa çıkma yasağıyla ilgili durumu yerinde görmek isteyen HDPli iki bakan, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve 30'a yakın milletvekili, dün gece köy yolları üzerinden İdil ilçesine vardı.

POLİS VE JANDARMA DURDURDU

HDP heyeti burada yaklaşık 4 saat bekledikten sonra saat 02.30'da Cizre'ye gitmek üzere yola çıktı. İdil-Cizre yoluna giren heyet, sabah 04.30'da ilçenin çıkışındaki uzak bir noktada polis ve jandarma tarafından durduruldu.

"BİZE TALİMAT VERİLDİ, SİZE KESİNLİKLE İZİN VEREMEYİZ"

Polis, heyeti, "Bize talimat verildi, size kesinlikle izin veremeyiz." diyerek engelledi. Burada yaklaşık 2 saat bekleyen grup hava aydınlanınca tekrar ilçeye döndü. Burada bir süre bekleyen heyet, yeniden harekete geçti ve vadiden aşağıya doğru yürümeye başladılar.

40 KM KALDI

Cizre'ye yaklaşık 40 kilometreleri bulunan grubun yürüyüşü devam ederken, bir kez daha engelle karşılaştılar.

Köy yolları ve vadileri kullanarak İdil üzerinden Cizre'ye giden HDP'liler, Aslantepe bölgesinde yerleşim yerlerinden yaklaşık 3 kilometre uzakta çevik kuvvet polisi tarafından durduruldu.

VEKİLLERLE POLİS ARASINDA İTİŞ KAKIŞ YAŞANDI

Gerginlik sırasında bazı HDP'li milletvekilleriyle polisler arasında itiş kakış yaşandı. HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, "Burası polis değil, jandarma bölgesi. Bizi engelleyemezsiniz." dedi. Polisler ise valinin talimatıyla burada görevlendirildiklerini söyledi.

HDP'liler ile polisler arasındaki gerginlik sürüyor.

"ABLUKA ALTINDAYIZ"

Yürüyen heyetin içinde yer alan HDP İstanbul milletvekili Garo Paylan Twitter hesabından "Cizre yolunda dağ başında abluka altındayız." mesajını paylaştı.

ÇEVRE KÖYLERDEN SU VE YİYECEK TAKVİYESİ

Cizre arasındaki kırsal arazide çevik kuvvet polisleri tarafından durdurulan HDP heyetine çevre köylerden su ve yiyecek getirildi. Ayrıca bölgedeki farklı noktalarda bir araya gelen yaklaşık 500 kişi de heyete katılmak üzere yürüyerek gelip bulundukları bölgeye 1 kilometre kadar yaklaştı.

Cizre-İdil yolu arasında İdil'den 6-7 km uzaklıkta yolun sağ tarafında bir tepede HDP heyeti bekliyor. Dağlık tepelik bölgelerden yürüyerek Cizre'ye ulaşmaya çalışıyor heyetteki HDP'li bakanlar yolun zorluğundan ve rahatsızlıklarından dolayı geri döndü. Demirtaş, Baydemir ve vekiller bir tepede bekliyor. Polis de etraflarında önlem aldı. Zaman zaman Demirtaş, polise 'yol verin geçelim' diyor.. Polis de izin veremeyeceğini belirtiyor.

Ve heyet sonunda İdil'e geri dönme kararı aldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cizre'ye Gitmek İsteyen HDP Heyeti, İdil'e Geri Döndü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (207)

  • ensarın torunu...: ah yürürken mayına bassanızda türkiye bayram yapsa inş. rabbim... 55 24 Yanıtla
  • NUSAYBİNLİ BİŞAR: CİZRE NİN ADI BİLE ARAPCA. ASLINDA CİZRE ARAP ŞEHRİDİR. KÜRTLER İŞGAL ETTİ ...İŞGALCİLER DIŞARIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII 65 4 Yanıtla
  • yigit: noldu selo daha yeni başladık aglama 41 18 Yanıtla
  • silopi li: yürrrrrrrrrrrüüüüüüüüüüüü taş arabasııı 51 5 Yanıtla
  • mutlu haber: Turk olarak oyum hdp ye zulumlerin yanındayım 12 44 Yanıtla
    Mert: Bütün bu şehitlerde seninde elin oldugunu unutma ozaman TÜRK kardesim.. Öbür dünyada yanacaksınız.. 7 1 Kunta kinte: Sende sebatayistsin o zaman 6 1
  • amedli: Canimiz sizlere feda olsun basta sayin demirtas cizre yanliz degildir katil akp 17 37 Yanıtla
  • gollıkvan: ola sılhoya söyleyin bizim iki dana kaybolmuş ecep görmemiş 31 23 Yanıtla
  • akın akar: ak partiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii oleyyyyyyyyyyy 17 37 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement