Clinton: İsrail Türkiye'den Özür Dilesin Diye Yıllarımı Harcadım - Son Dakika
Güncel

Clinton: İsrail Türkiye'den Özür Dilesin Diye Yıllarımı Harcadım

ABD Başkanlığı için Demokratların aday adayı olan Hillary Clinton, Mavi Marmara konusunda yıllarca İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi için uğraştığını söyledi.

10.09.2015 14:14  Güncelleme: 16:15

ABD Başkanlığı için Demokratların aday adayı olan Hilary Clinton'dan yıllar sonra bir Türkiye itirafı geldi. Clinton, Mavi Marmara konusunda yıllarca İsrail'in Türkiye'den özür dilemesi için uğraştığını söyledi. Clinton bu yorumu, Brookings Institution adlı düşünce kuruluşundaki konuşması esnasında, "ABD'nin, İsrail ve Arap devletleri arasındaki ya da ABD'nin diğer müttefikleri arasındaki ortaklığa öncülük edip etmeyeceğine" yönelik bir soruya cevap verirken yaptı.

"YILLAR HARCADIM"

Türkiye-İsrail ilişkilerinin bozulmasıyla "sadece iş ilişkileri değil, gerçek bir köprünün yitirildiğini" söyleyen Clinton, "Biliyorsunuz, kelimenin tam manasıyla, İsraillilerin Türklerden filo konusunda özür dilemelerini sağlamak için yıllar harcadım." dedi.

ABD eski Dışişleri Bakanı Clinton, Henry Kissinger gibi stratejistlerle konuşup, İsrail'i mümkün olduğunca kısa bir süre içinde Türklerden özür dilemeleri gerektiğine ikna etmek için kendisine stratejik bir argüman sunmaları konusunda onlardan yardım istediğini de ifade etti.

NETANYAHU ERDOĞAN'I ARAYIP ÖZÜR DİLEMİŞTİ

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Mart 2013'te o dönem başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı telefonla arayarak, Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Türk halkından özür dilemişti.

İsrail askerleri 31 Mayıs 2010'da Gazze'ye yardım götüren filonun içinde yer alan Mavi Marmara gemisine baksın düzenlemiş; olayda dokuz kişi hayatını kaybetmişti.

Clinton: İsrail Türkiye\'den Özür Dilesin Diye Yıllarımı Harcadım
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Clinton: İsrail Türkiye'den Özür Dilesin Diye Yıllarımı Harcadım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (19)

  • Cizre: Kimsenin gücü yetmez İsrail'e özürdiletmeyi. Sizin gücünüz Türk'ün gücü yalnızca sivillere çocuklara yeter.faşistler. 6 45 Yanıtla
  • Raskoln: İsrail mi özür dileyecek guldurmeyin kimsiniz siz 9 26 Yanıtla
  • kayserili: özürmüş bas git lan pkk elindeki pek çok silah kimin 24 0 Yanıtla
  • HATİCE DEMİR: vah vah çok yorulmuş olmalısın işiniz gücünüz oyun ayın 19 0 Yanıtla
  • Şşşssşsssssssssssssus: Cehennemde zebanilerde kafana yillarca tokmakla vuracak 18 0 Yanıtla
  • Xl: Gerek yok israil kendi kendini yakacak 16 0 Yanıtla
  • gurbetci: ben oldum olası bu kadını çok iyi bir insan olduğuna inanmıştım eşide dahil hala güven veren insanlar inşallah kazanır başlan olmasını isterim barışcıl insan dünya on yıl rahat eder 15 1 Yanıtla
    Şşşssşsssssssssssssus: Sen bu haberi nerenle okundun acabaâaaaaaaaaaaaaaaaaaaa 0 0
  • sasa: biz israilin türkiyeden özür dilediğini ne gözümüzle gördük nede kulağımızla duyduk ama davosta yaptığı rüzgar için israilden özür dileyen bir başbakan gördük. inanmayan varsa araştırsın rte israilden özür diledi yazın bakın videosu hemen çıkacak bir başbakanın nasıl kıvırdığını göreceksiniz. işte o gün gözümden düştü ve artık asla benim oyumu alamayacak 5 10 Yanıtla
  • oguz: Üzme kendini biz kendi hesabimizi görürüz... 12 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement