Çocuğunu Emzirirken Öldürülen Annenin Davası Başladı - Son Dakika
Güncel

Çocuğunu Emzirirken Öldürülen Annenin Davası Başladı

Çocuğunu Emzirirken Öldürülen Annenin Davası Başladı

Uşak'ın Paşacıoğlu köyünde 16 Temmuz 2013 Salı gecesi evinde bebeğini emzirirken eski eşi tarafından tüfekle vurularak öldürülen Hatice Palta'nın davası bugün başladı.

18.09.2013 20:00

Uşak'ın Paşacıoğlu köyünde 16 Temmuz 2013 Salı gecesi evinde bebeğini emzirirken eski eşi tarafından tüfekle vurularak öldürülen Hatice Palta'nın davası bugün başladı.

Uşak Adliyesi Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davaya müdahil olmak için İzmir'den Uşak'a gelen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyesi grup, Uşak Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına platform üyelerinin yanı sıra Hatice Palta'nın ailesi ve İzmir'de geçmiş tarihlerde öldürülen Ayşe Selen Ayla, Ferdane Çöl, Pınar Ünlüer ile geçtiğimiz Ocak ayında Uşak'ın Sivaslı ilçesinde PTT şubesinde eski eşi tarafından öldürülen Nermin Şen'in yakınları da katıldı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu İzmir Temsilcisi Senem Deniz Kural, "Bugün Hatice Palta kardeşimizin davasının ilk duruşması için buraya geldik. Hatice kardeşimiz Fatma Şahin'e kadar mektup yazmış, ona kadar koruma talebini iletmiş bir kardeşimiz. Ama Hatice ölümden kurtulamadı. Hatice'nin katili en ağır cezayı alana kadar, indirimlerden faydalanmayacak şekilde, içeriden çıkamayacak şekilde en ağır cezayı alana kadar bu davanın takipçisi olacağız. Görevini yapmayan yetkililer artık açıklama yapmak zorundalar. Ege Bölgesi'nde cinayetler sürekli artıyor. Kadın cinayetleri dur durak bilmiyor. Muğla'da geçtiğimiz gün bir kadın kardeşimiz katledildi. Aydın'da, İzmir'de her gün birkaç kardeşimizin ölüm haberini alıyoruz. Artık kadınların ölüm haberlerini duymak istemiyoruz" dedi.

"BİZİM DAVA SONUCUMUZ HERKESE ÖRNEK OLSUN"

Sivaslı'da 15 yıl önce boşandığı eşi tarafından PTT şubesinde bıçaklanarak öldürülen Nermin Şen'in kuzeni Kadir US ise, "Hatice Palta kardeşimizin ilk duruşması için buraya geldik. Ablamın, Nermin Şen'in duruşması, Uşak Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Yani ilk duruşmada, 38 dakika süren bir yargılama sonucunda katile ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildi. Bir nebze olsun acımız hafifledi. Bu davanın da bir duruşmada, en hızlı şekilde karara bağlanmasını temenni ediyorum. Vaktinde bu kardeşlerimizi koruyamayan bu devletin bari katillere uzatmadan, geciktirmeden, sulandırmadan gerekli cezayı vermelerini temenni ediyorum" diye konuştu.

"ADALETİ ZAMANINDA İSTİYORUZ"

İzmir'de 3 Aralık 2012 tarihinde hunharca öldürülen Pınar Ünlüer'in babası Zeki Ünlüer de, "Bizim hükümetten, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'den tek istediğimiz, bu cinayetlerin önüne geçilmesi. Her duruşmada parayla tutulan şahitler var. Biz bunları istemiyoruz artık. Adalet bir an önce yerini bulmalı ve bu cinayetlere bir an önce önlem alınmalı. Her şeye kanun çıkarıyorlar, bir de buna çıkarsınlar. Bizim canımız yandı, başkalarının canı yanmasın. Böyle insanlar toplumda yaşamamalı. Yalancı şahitler, parayla tutulmuş insanlar şahitlik yapmasın" dedi.

Bugün Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne görülmeye başlanan davada sanık Adem K'nın daha önce "Bir anlık öfke ile yaptım" şeklinde verdiği ifadesini değiştirerek, "Önceki verdiğim ifadelerimde uykusuz, aç ve yorgundum, yanlış ifade vermiş olabilirim. Olay kaza ile oldu, tüfek omzumda asılı iken elimden kaydı ve ateş aldı" dediği öğrenildi.

Mahkeme, davaya müdahil olmak isteyen Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu'nun müracaatını kabul ederken, sanık Adem K.'nın cezai ehliyeti olup olmadığının tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edilmesine karar verildi. Duruşma, 6 Kasım 2013 tarihine ertelendi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çocuğunu Emzirirken Öldürülen Annenin Davası Başladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement