Erciyes Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Fahrettin Keleştemur, üniversite hastanesi acil servise gelen çocuk ve gençlerde "şuur tespiti" yaparken, kağıt para gösterdiklerini belirtti.
Prof.Dr. Keleştemur, 3. Kayseri Ekonomi Sempozyumu'nda yaptığı onuşmada,"Ekonomi kenti olarak bilinen Kayseri'de bu uygulama oldukça başarılı oluyor" dedi
Kayseri Ticaret Odası (KTO) ve Erciyes Üniversitesi (ERÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakülktesi (İİBF) Dekanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği 3.Kayseri Ekonomi Sempozyumu Hilton Kayseri Otelinde başladı. "Geçmişten Geleceğe Kayseri'nin ekonomik potansiyeli" konulu bölümde konuşan Prof. Dr. Keleştemur gülüşmelere yol açan konuşmasında şöyle konuştu:
"Ben, rektör olmanın yanı sıra bir tıp adamıyım. O nedenle,adı ekonomiyle anılan Kayseri'deki bir uygulamayla konuya mizahi yönden yaklaşayım. Kayseri adı geçince hemen ekonomi ile özdeşleştirilir. Acil servisimize, Kayseri dışından gelen çocuk yaştakiler ve gençlerin konfüzyon adını verdiğimiz şuurunun açık olup olmadığını anlamak için, şuuru yarı açık olanlara adını, soyadını, doğum tarihini yıl, ay ve gün olarak sorarız, Bunu anne ve baba adı, Cumhurbaşkanımız, başbakanımız kim gibi sorular takip eder. Ama, aynı durumdaki çocuk veya delikanlı Kayserili ise, şuurunun açık olup olmadığını anlamak için çeşitli kağıt para gösteririz. Kağıt paranın değerini söylerse şuuru açıktır ve tedaviye ihtiyacı olmadığını anlar, taburcu ederiz. Ekonomi kenti olarak bilinen Kayseri'de bu uygulama oldukça başarılı oluyor."
KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz da konuşmasında, "Düzenlediğimiz sempozyum sadece kentin değil, ülkenin ekonomik yapısına ışık tutacak. Elde edilecek veriler, kurumlara yol gösterecek. Kayseri'nin ülkesel ve küresel açıdan yerini saptayacağız. Kayseri'yi bu tür etkinliklerle, çalışmalarla, çabalarla sosyal ve ekonomik merkez haline getirmeliyiz" dedi.
İİBF Dekanı Prof. Dr. Ekrem Erdem de sempozyumda 55 sunum olacağını, bunun 47'sinin bilimsel tebliğ olacağını belirterek, "Kayseri ekonomisi rekabetçi bir yapıdadır. Günümüzde kentler ekonomik ağın düğümleri haline geldi" dedi ve ekledi:
"Kentler artık ekonomik açıdan ülkenin lokomotifine dönüştü. Ekonomiye artık eskiden olduğu gibi kamu değil, kamu - özel sektör, sivil toplum örgütleri birlikte yön verir hale geldik. Artan küresel rekabet yerel uzmanlaşmayı getirdi. Nitelikli elemanlar, insanlar kentlere katkıda bulundu. Günümüzde iller birbirleriyle rekabet ediyor. İller artık marka zengini olmalıdır."
Kentteki kalkınma, finans,büyüme, yerel yönetimler, medya, tarım ve hayvancılık sektörü, hizmetler sektörü, turizm ve mimari, iş güvenliği, vergi, sağlık, sanayi sektörü ve üniversitelerin ele alındığı bildiriler sunulduğu sempozyum, yarın TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun da katılacağı işletmelerin yapısı, Kayseri'nin iktisadi tarihi ve zihniyeti, kalkınma ajansları, sanayi sektörü ve genel değerlendirme ile sona erecek
OE,DÖ (OE) (OSS) (FOTO)
Son Dakika › Güncel › Çocuk Yaştaki Hastaların Bilinçlerinin Açık Olup Olmadığını Anlamak İçin Kağıt Para Gösteriyoruz' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?