Çocuklardan Başkanı Şaşırtan Yanıt - Son Dakika
Güncel

Çocuklardan Başkanı Şaşırtan Yanıt

Çocuklardan Başkanı Şaşırtan Yanıt

Erzurumlu çocuklar Avrupa Birliğine hayır dedi.

16.05.2013 16:16  Güncelleme: 17:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Hareket Halinde' etkinliği kapsamında Havuzbaşı Kent Meydanında kurulan Avrupa Birliği Kamyonunu Vali Sebahattin Öztürk, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, İl Eminyet Müdürü Halit Turgut Yıldız, İl Genel Meclis Başkanı Bülent Taşkensenligil gezdi.

Heyetle birlikte gelen AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert, İrlanda Büyükelçisi Kenneth Thompson, Fransa Büyükelçisi Laurent Bili etkinliğe katılanlara Avrupa Birliği hakkında bilgi verdi. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Jean-Maurice Ripert meydanda birçoğu ilkokul öğrencisi olan çocuklara Sizin yaşınızdayken Avrupalı olmak istemiştim. ve bunu başardık. Sizinde Avrupalı olmanızı istiyoruz dedi. Bunun üzerine çocuklar hep bir ağızdan No, Hayır diye yüksek sesle bağırdı. Jean-Maurice Ripert bu cevap üzerine Tabiki Avrupalı olmanın yanında Türk vatandaşı olmaya da devam edeceksiniz. Çünkü Avrupa Birliğinin Türkiye'ye ihtiyacı var. Türkiyenin de AB'ye ihtiyacı var. Yani AB'nin bir parçası olmak demek ailemizin bir parçası olmak demek. ve problemlerden uzak bir şekilde birbirimize kenetlenmek demek. Birgün Avrupa ailesinin bir parçası olacaksınız. Birlikte müzik eşliğinde dans edeceğiz diye konuştu.

VALİ ÖZTÜRK, HAYRANLARININ ŞAPKASINI İMZALADI

Vali Sebahattin Öztürk de, İnşallah AB'ye olan müracatımız yakın zamanda sonuçlanır. Biz de AB ailesinin şerefli bir üyesi olarak yerimizi alırız. Bir takım etnik ve dinsel sebeplerle olmadığını umduğumuz bu gecikmeninin bir an evvel sonuçlanmasını bekliyor ve ülkemizin kalkınmasına, insan refahının artmasına vesile olacağını düşünüyoruz diye konuştu.Konuşmasını bitiren Vali Öztürk'e 5'inci sınıf öğrencisi Ozan Gündoğdu 'Sayın Valim imza verir misiniz diye sordu. Bunun üzerine alandaki bütün çocuklar Valiye şapkalarını uzatarak imza istedi. Çocukların ilgisinin Valiye giderek artmasının üzerine organizasyonda görevli sunucu Çocuklar sayın valimizi bu kadar yormayalım diye uyarıda bulundu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çocuklardan Başkanı Şaşırtan Yanıt - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement