Çoğulcu Demokrasi Partisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika
Güncel

Çoğulcu Demokrasi Partisi İlk Toplantısını Yaptı

Çoğulcu Demokrasi Partisi İlk Toplantısını Yaptı

Çoğulcu Demokrasi Partisi’nin (ÇDP) İlk Tanıtım Toplantısı, 11 Ocak günü İstanbul ‘da Grand Cevahir Otel’de gerçekleşti.

16.01.2015 09:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çoğulcu Demokrasi Partisi'nin (ÇDP) İlk Tanıtım Toplantısı, 11 Ocak günü İstanbul 'da Grand Cevahir Otel'de gerçekleşti.

Parti Genel Başkanı Kenan Kaplan yaptığı konuşmada, Çerkeslerin dilini, kültürünü ve etnik kimliğini korumak, varlığını geleceğe taşımak için siyasi bir örgütlenmeye ihtiyaç duyulduğu; bu amaçla kurulan Çoğulcu Demokrasi Partisi'nin Türkiye'deki tüm halkların etnik kimlik sorunlarının savunucusu olacağını; diline, kültürüne, etnik kimliğine sahip çıkmanın bölücülük değil, insanlık onuruna sahip olmanın bir gereği olduğunu vurguladı.

Partinin kurucu üyelerinden Günsel Avcı da, her kültürün değerli olduğuna ve yaşatılması gerektiğine inandığını dile getirdi. Başta Çerkesler olmak üzere Kafkaslardan, Kırımdan, Balkanlardan gelerek Anadolu'ya yerleşen Türkiye halklarının tarihsel serüvenlerini ve günümüze kadar gelen süreçlerde yaşananları ve Çoğulcu Demokrasi Partisi'nin kuruluş öyküsünü anlattı.

Başkan yardımcılarından Mustafa Saadet de kültürel ve etnik kimliğin yaşatılmasında anadilin önemini vurguladı. Kurucu üyelerden Emine Sezgin de tüm kadınları kimliğine sahip çıkmaya, tek bayrak ve vatan bütünlüğü içinde, demokratik Türkiye'de, ÇDP siyasi hareketine destek vermeye ve katılmaya davet etti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Çoğulcu Demokrasi Partisi İlk Toplantısını Yaptı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement