Çomü'de Mezuniyet Sevinci - Son Dakika
Güncel

Çomü'de Mezuniyet Sevinci

Çomü\'de Mezuniyet Sevinci

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA) ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), 2009- 2010 eğitim öğretim yılı mezunu 5 bin öğrencisi için 18 Mart Stadyumu'nda tören düzenledi.

21.06.2010 22:07

Burak GEZEN/ÇANAKKALE, (DHA)

ÇANAKKALE Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ), 2009- 2010 eğitim öğretim yılı mezunu 5 bin öğrencisi için 18 Mart Stadyumu'nda tören düzenledi. Öğrenciler, mezuniyet sevincini keplerini hep birlikte havaya fırlatarak yaşadı.

ÇOMÜ'den mezun olan öğrenciler için 18 Mart Stadyumu'nda bugün akşam saatlerinde düzenlenen törene, Çanakkale Valisi Abdülkadir Atalık, Çanakkale Belediye Başkanı CHP'li Ülgür Gökhan, Cumhuriyet Başsavcısı Fevzi Argıç'ın yanı sıra 10 bin öğrenci velisi katıldı. Mezun olan 5 bin öğrenci sahanın içinde sevinç yaşarken, aileleri de bu sevince tribünlerden ortak oldu. Tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akdemir, mezuniyet töreninde yaptığı konuşmada, 1992 yılında kurulan ÇOMÜ'nün, bugün 9 Fakültesi, 2 Enstitüsü, 5 Yüksekokulu, 11 Meslek Yüksekokulu, 1 Konservatuarı ve 20 Araştırma Merkezi bulunan büyük bir üniversite haline geldiğini söyledi. Rektör Akdemir, "Üniversitemiz, 1200'ün üzerinde saygın ve nitelikli öğretim elemanı, 1000'e yakın idari personeli ve 25 bine yakın öğrencisi ile Atatürk'ün gösterdiği çizgide çağdaş cumhuriyete yoğun katkı verme hedefiyle eğitim, öğretim, araştırma ve kamu hizmetlerini sürdürmektedir" diye konuştu.

2009-2010 eğitim öğretim dönem birincisi, Sağlık Yüksekokulu öğrencisi Fatma Turan ise, "Başarıların tesadüfen elde edilmediğini belirtmek isterim. Başarı, düzenli bir hayat, azim ve çok çalışmakla olur. Başarıyı elde etmemin temel sebebi, mesleğimi ve aldığım eğitimi çok sevmemdir. Günümüzde yaşanan tatsız olaylar herkes gibi beni de çok etkilemektedir. Bu sebeple biz gençlere bu ülkenin çok ihtiyacı olduğunun bilincindeyim. Bu bilinçle ülkeme ve halkıma en iyi şekilde hizmet edeceğime huzurunuzda söz veriyorum. Çünkü ÇOMÜ'de bu sorunları aşabilecek bilgi birikimi ve yetenekle donatıldık. ÇOMÜ'lü tüm öğrenci arkadaşlarıma şunu söylemek isterim. Üniversitenizin değerini çok iyi bilin" diye konuştu.

Öğretim elemanları ve öğrenciler yürüyüş yaparak, protokolü ve konukları selamladı. ÇOMÜ Halk Oyunları'nın gösterisinin ardından dereceye giren öğrencilere ve tüm mezunlara diploma ve ödülleri verildi. Tören, öğrencilerin hep birlikte keplerini havaya atmasıyla sona erdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çomü'de Mezuniyet Sevinci - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement