Çorlu Düşman İşgalinden Kurtuluşunu Kutladı - Son Dakika
Güncel

Çorlu Düşman İşgalinden Kurtuluşunu Kutladı

Çorlu Düşman İşgalinden Kurtuluşunu Kutladı

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nin Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 88'nci Yılı Coşkuyla Kutlandı.kutlamalarda İse Bu Yıl Bir İlk Gerçekleşti.

01.11.2010 18:35

Her yıl üzerine beyaz gelinlik giyen kurtuluş kızını temsili askerler kurtarırken, bu yıl halk oyunları ekibi tarafından kurtardı.

Çorlu'nun düşman işgalinden kurtuluşunun 88'nci yıl dönümü kutlamaları, Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Ahmet Turmuş ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan'nın Atatürk Anıtına çelenk sunması ve ardından Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Ardından kutlamalar Atatürk Meydanı'nda devam etti. Buradaki törende ilk olarak Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu Komutanı Korgeneral Ahmet Turmuş ve Çorlu Belediye Başkanı Ünal Baysan askeri bir cip üzerinden halkı selamladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasından sonra günün anlam ve önemini belirten konuşmalar yapıldı.

Daha sonra ise öğrenciler şiir okudu, Çorlu Belediyesi Halk Oyunu grubu gösteri yaptı. Son olarak da üzerine beyaz gelinlik giyen ve kurtuluş kızını canlandıran Çorlu Cezzar Mustafa Ersin İlköğretim Okulu 7 sınıf öğrencisi 13 yaşındaki Ceren Atasever, askeri cip üzerinden halkı selamladı. Ardından ise her yıl askerler tarafından yapılan canlandırma ile kurtarılan kurtuluş kızını bu yıl halk oyunları ekibi kurtardı. Yetkililer, halk ile iç içe olmak için bu yıl böyle bir değişiklik yapıldığnı söylediler.

Canlandırmanın sona ermesinin ardından kurtuluş kızı Çorlu Kaymakamı Ali Dursun, 5. Kolordu komutanı Korgeneral Ahmet Turmuş, Belediye Başkanı Ünal Baysan, AK Parti Milletvekili Ziyaeddin Akbulut ve CHP Milletvekili Enis Tütüncü'ye çiçek verdi. Çorlu Kaymakamı Ali Dursun'da kurtuluş kızı Ceren Atasever'i alnından öperek altın bileklik hediye etti. Tören, resmi geçitin ardından sona erdi

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorlu Düşman İşgalinden Kurtuluşunu Kutladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement