Çorum 1 Şehidi 2 Bin Kişi Uğurladı - Son Dakika
Güncel

Çorum 1 Şehidi 2 Bin Kişi Uğurladı

Çorum 1 Şehidi 2 Bin Kişi Uğurladı

Askeri Aracın Devrilmesi Soınucu Şehit Olan Komando Er Son Yolculuğuna Uğurlandı

11.06.2010 22:41

ASKERİ ARACIN DEVRİLMESİ SOINUCU ŞEHİT OLAN KOMANDO ER SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ÇORUM'da son yolculuğuna uğurlanan 20 yaşındaki şehit Jandarma Komando Er Emrah Karaman, için gözyaşları sel oldu. 2 bin kişinin katıldığı törende 50 yaşındaki annesi Dursune Karaman sinir krizi geçirdi. Şehit komando er dualarla toprağa verildi.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Komando Er Emrah Karaman için bugün memleketi Çorum'un Sungurlu İlçesi'nde tören düzenlendi. Atatürk Meydanı'nda yapılan törene Çorum Valisi Nurullah Çakır, Kırıkkale Mühimmat Komutanı Tuğgeneral Mustafa Güler, AKP Çorum milletvekilleri Agah Kafkas, Cahit Bağcı, Murat Yıldırım, Ahmet Aydoğmuş, Garnizon Komutanı Kıdemli Albay Eyüp Bölük, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile 2 bin kişi katıldı. Hitit Üniversitesi Sungurlu Meslek Yüksek Okulu ve Endüstri Meslek Lisesi öğrencileri de ellerinde Türk bayrakları ile törene katılarak, "Kahrolsun PKK" sloganları attı.

56 yaşındaki baba Murat Karaman, oğlunun Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. 5 çocuk annesi Dursune Karaman ise sinir krizi geçirdi. "Analar babalar yandı. Daha kaç ana baba yanacak. Durdurun bu ateşi" diyerek feryat etti. Güçlükle sakinleştirilmeye çalışılan aileye protokol üyeleri de tek tek başsağlığı dileklerinde bulundu. Atatürk Meydanı'ndaki törenin ardından Ulu Cami'ne getirilen şehidin cenazesi öğle namazına müteakip kılınan cenaze namazından sonra gözyaşları arasında toprağa verildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum 1 Şehidi 2 Bin Kişi Uğurladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement