Çorum'da Kaçak Altın Operasyonu - Son Dakika
Güncel

Çorum'da Kaçak Altın Operasyonu

Çorum\'da Kaçak Altın Operasyonu

Çorum polisi, İstanbul-Samsun Karayolu Çorum güzergahında son iki ay içerisinde 3.7 milyonluk kaçak altın ele geçirildi.

06.01.2012 16:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

OPERASYONDAN AN BE AN GÖRÜNTÜLER

Çorum polisi, İstanbul- Samsun Karayolu Çorum güzergahında son iki ay içerisinde 3.7 milyonluk kaçak altın ele geçirildi. Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) tarafından yapılan operasyonlarda piyasa değeri 3,7 milyon TL olduğu değerlendirilen toplam 38 kilo 856 gram kaçak altın yakalandı.

Emniyet Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre son iki ay içerisinde polis üç ayrı operasyon gerçekleştirdi. Son operasyon ise dün akşam saatlerinde Osmancık İlçesi'nde düzenlendi. Bu operasyonda Azerileri taşıyan yolcu otobüsünü durduran ekipler araç içerisinde 19 yaşındaki Azeri bir yolcunun şüpheli hareketler sergilemesi sonucu şahsın oturduğu koltuk incelemeye alındı. Koltuğun alt kısmına yapılan özel bölümlere saklanmış 19 kilo 895 gram gelen gümrük kaçağı altın elde edilirken, 52 adet yine gümrük kaçağı cep telefonu bulundu. Olayla ilgili 19 yaşındaki Azeri uyruklu H.A., gözaltına alındı.

Emniyet müdürü Necmettin Emre konuyla ilgili olarak, "Son iki ay içerisinde İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize suçlarla Mücadele ekiplerimiz bu son yaptıkları çalışma ile üç ayrı operasyon gerçekleştirmiş olup, piyasa değeri 3,7 milyon TL olan toplam 38 kilo 856 gram gelen gümrük kaçağı altın elde edilmiş ve olayla ilgileri bulunan ikisi İran uyruklu olan R.M. (29), H.A. (35) ve Azeri H.A., yakalanıp gözaltına alınmışlardır" dedi. Konuyla ilgili soruşturma sürüyor.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Çorum'da Kaçak Altın Operasyonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement