Cübbeli Ahmet'in Duasını Aldı - Son Dakika
Güncel

Cübbeli Ahmet'in Duasını Aldı

Cübbeli Ahmet\'in Duasını Aldı

Cübbeli Ahmet, "Jet Fadıl"ın Oteli İçin Dua Etti.

20.03.2011 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

* Fadıl Akgündüz'ün Bayrampaşa'da yapacağı otel için "kat betonu atılma" töreni düzenlendi.

* Törene Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ve eski futbolcu Tanju Çolak da katıldı. Cübbeli Ahmet, sunucu tarafından devremülk ortağı olarak anons edildi. Ancak Cübbeli Ahmet bunu kabul etmedi.

* Cübbeli Ahmet duanın ardından Fadıl Akgündüz ile birlikte harç için düğmeye bastı.

* Jetpa Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, Faiz karıştırmadan, borca harca girmeden, 365 odanın 165 odası 4 bin 546 devremülk olarak satılmıştır. 4 bin 546 devremülk satışında 148 trilyon 545 milyar liralık satış geliri elde ettik. Satacağımız odaların yüzde 46'sını satmışız; yüzde 54'ünün özel kampanyalarla satışı devam ediyor"

* Cübbeli Ahmet, "Bu Fadıl ağabey gibi kıymetli değerli ağabeylerimiz harama girilmeden bu işler oluyor mu, olmuyor mu bunu gösteriyor. Faiz kredi haramdır. Bir kuruş almadık diyor. Müslümanın beyanına inanıyoruz. İnşaat sektörü hızlı büyüyor. Ben de şaşırdım; 2012 diyor "

"İçki olmayınca aç mı kalacağız zannediyorsunuz. İçki koymayınca müşterisiz kalacağız zannediyorlar. İçkisiz yapınca özel tercih sebebi oluyor. Türk halkı Müslümandır"

Bayrampaşa'da geçen Mayıs ayında temeli atılan Caprice Otel'in katları yükselmeye başlıyor. Kat betonlarının atılması için düzenlenen törene Jetpa Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz, Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü ve eski futbolcu Tanju Çolak katıldı.

"TÜRK VE MÜSLÜMANLARIN GURUR DUYACAĞI BİR BİNA OLARAK ORTAYA KOYACAĞIZ "

Geçen Mayıs ayında temeli atılan Bayrampaşa'daki Caprice Otel'in katlarının inşaatına dualarla başlandı. İnşaat başlamadan önce kamuoyunda 'Jet Fadıl' olarak bilinen Jetpa Yönetim Kurulu Başkanı Fadıl Akgündüz bir konuşma yaptı. Akgündüz, " Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın yedi yıldızlı tek şehir oteli " dedi. Malezya'da 453 metrelik bir binanın 2 yılda yapıldığını kaydeden Akgündüz, " 85 metredeki bir binayı 2 yılda yapacağız. Yaptığımız işlemin normali 23 aylık programdı. 734 beton kazık çakıldı binanın temelini yapmak için. 15 bin ton, 3 bin 500 ton çimento, 3 bin 200 ton demir - çelik, 50 kilometre çelik halatla, 28 bin kamyonla hafriyat çekildi. 20 bin işçiye yövmiye dağıltıldı. 24 saat çalışarak 23 aylık programı 9 ayda bitirdik. Kaba inşaatımız 26 kat, 130 bin metrekare alandan oluşuyor " diye konuştu.

İlk betonu bugün attıklarını dile getiren Akgündüz, inşaatın ilk aşamasının 30 Kasım'da sona ereceğini kaydetti. Akgündüz, " 30 Kasım'dan 29 Mayıs'a kadar otelimizin iç dizaynını yapacağız " dedi. Akgündüz, iddialı konuşarak, " Avrupa'nın en güzel binasını Türk ve Müslümanların gurur duyacağı bir bina olarak ortaya koyacağız " ifadesini kullandı.

Otel binasının Rumelihisarı gibi üç kuleden oluşacağını kaydeden Akgündüz, "Bugün güney kulesini yani Zağanos Paşa kulesini başlatmış olacağız. Bir ay sonra orta kule yani Halil Paşa ondan bir ay sonra da kuzey kulesinin inşaatını başlatacağız " diye konuştu.

4 BİN 546 DEVREMÜLKTEN 148 TRİLYON 545 MİLYAR LİRA SATIŞ GELİR

Akgündüz, projenin tamamlanmadan çok ilgili gördüğünü söyleyerek satış rakamı da verdi. Akgündüz, " Bu proje bin 575 oda olarak hazırlandı. Oda ebatlarını büyüttük. Bin 300 oda olarak netleştirdik. Bu odaların 365 tanesini satarak finansmanı kurduk. Faiz karıştırmadan, borca harca girmeden, 365 odanın 165 odası 4 bin 546 devremülk olarak satılmıştır. 4 bin 546 devremülk satışında 148 trilyon 545 milyar liralık satış geliri elde ettik. Satacağımız odaların yüzde 46'sını satmışız; yüzde 54'ünün özel kampanyalarla satışı devam ediyor. Şu anda odalar binanın biteceği fiyatın 3/1 fiyatına satılmaktadır. " diye konuştu. Akgündüz, odaların satışını sözleşmeyle yaptıklarını da dile getirerek, " Hukuki yapıdan dolayı tapuları binanın bitiminden sonra vereceğimizi duyuruyorduk. Sözleşmeyle satışını yaptık şu ana kadar. Ne kadar büyük bir güven bize ve şirketimize. Tapularımızın tek tek verilmesi aşamasına geldik. Ağustos ayında tapularını vermeye başlayacağız. " şeklinde konuştu.

Akgündüz, " İçkisiz Fatih Sultan Mehmet Han'ın ruhuna uygun bir tesis kurmak mümkün oldu" dedi. Bayrampaşa'daki Caprice Otel'in Didim'deki otelden sonra açılacak ikinci otel olduğunu kaydeden Akgündüz, " Arsalarını aldığımız üç otel projemiz de yolda. Silivri 2013 29 Mayıs'ında, deniz hizmetini buradan Silivri'ye servislerle sağlayacağız. 2014 Mayıs'ında Bodrum, 2015 Mayıs'ında Orta Anadolu'da 800 dönüme kurulu Yozgat Sorgun Termal saray hizmete girecek" dedi.

Fadıl Akgündüz konuşmasında, sadece inşaatla değil havayolu taşımacılığı işiyle uğraşacağının sinyallerini de verdi. Akgündüz, " Sektörde satılmak üzere olan bir şirket medyaya yansıdı. Mevcut şirketlerden birini Caprice Havayolları olarak çalıştırmaya başlayacağız " dedi.

"BEN DE ŞAŞIRDIM; 2012 DİYOR "

Fadıl Akgündüz'ün konuşmasından sonra, Cübbeli Ahmet de bir konuşma yaptı. Cübbeli Ahmet , sunucu tarafından devremülk ortağı olarak anons edildi. Ancak Cübbeli Ahmet bunu kabul etmeyerek, " Buna bizim gücümüz yetmez. " diye konuştu.

Konuşmasında, içkili içkisiz otel tartışmasına da değinen Cübbeli Ahmet , " Bu Fadıl ağabey gibi kıymetli değerli ağabeylerimiz harama girilmeden bu işler oluyor mu olmuyor mu, bunu gösteriyor. Faiz kredi haramdır. Bir kuruş almadık diyor. Müslümanın beyanına inanıyoruz. İnşaat sektörü hızlı büyüyor. Ben de şaşırdım; 2012 diyor. " şeklinde konuştu.

Cübbeli Ahmet, " Arap otellerinde hep içki var. Niye korkuyorsunuz ? İçki olmayınca aç mı kalacağız zannediyorsunuz. İçki koymayınca müşterisiz kalacağız zannediyorlar. İçkisiz yapınca özel tercih sebebi oluyor. Türk halkı Müslümandır " şeklinde konuştu. Konuşmasının ardından dua da ettiren Cübbeli Ahmet duanın ardından, Fadıl Akgündüz ile birlikte otel inşaatını düğmeye basarak başlattı.

ODAYA ÖZEL ABDESTHANELİ, İÇKİSİZ OTEL

Geçtiğimiz yılın Mayıs ayında temeli atılan Caprice Otel Bayrampaşa sadece bir otel değil. Otelde bulunan odalar devremülk şeklinde satılacak. Yüksekliği 85 metre olacak otelin 26 katlı olması planlanıyor. Erkek ve kadınların ayrı ayrı havuzlarda zaman geçireceği otelin 7 yıldızlı olacağı belirtiliyor .Otelin en önemli özelliğinin ise, her odada banyo ve tuvaletten bağımsız bir abdesthane olması olarak ifade ediliyor. Oteldeki devremülk şeklindeki odaların fiyatları ise 25 bin liradan başlıyor. Otelde özel havuz kiralamak da mümkün olacak.

TOPLAM MALİYETİ 270 MİLYON EURO

Otelin görünümü ise Rumelihisarı gibi üç kuleli olacak. Kuzey, güney ve orta kule şeklinde üç kuleden oluşacak kuleler Fatih Sultan Mehmet'in inşa ettiği Rumelihisarı kalesine benzeyecek. Odalarda televizyon yerine büyük bir ayna olacağı kaydedildi. Bu aynadan, oda sahibi televizyon izleyebilecek. Lobinin 5 bin 400 metrekare olacağı otelde kumarhane ve alkol satışı olmayacak. Otelin en önemli özelliklerinden birinin de Bayrampaşa'daki alışveriş merkezi Forum İstanbul'a özel tünellerle bağlanacak olması olarak vurgulandı. Projenin toplam maliyetinin ise, arsa ve inşaat dahil 270 milyon euro olduğu öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cübbeli Ahmet'in Duasını Aldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement