Çukurca Davasında Sona Gelindi - Son Dakika
Güncel

Çukurca Davasında Sona Gelindi

Çukurca Davasında Sona Gelindi

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde el yapımı mayının patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili davada sona gelindi.

24.12.2012 12:15  Güncelleme: 12:24

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde el yapımı mayının patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili davada sona gelindi Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde el yapımı mayının patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili davada sona gelindi. Askeri Savcı Kurtulmuş Kaya, aralarında Tuğgeneral Zeki Es'in de bulunduğu sanıklar için esas hakkındaki mütalaasını sunacak.

Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nde Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde el yapımı mayının patlaması sonucu 7 askerin şehit olmasıyla ilgili davanın görülmesine devam edildi. Duruşmaya tutuksuz sanıklar Tuğgeneral Zeki Es, Kurmay Albay Rıza Atilla Erdoğan ve avukatları ile şehit askerlerden Deniz Demirci'nin annesinin avukatı İsmail Kılıç katıldı. Genelkurmay Askeri Mahkemesi Başkanı Yarbay Mehmet Yüzbaşıoğlu, Askeri Savcı Hakim Yüzbaşı Kurtuluş Kaya, katılan ve sanık avulakların davaya ilişkin soruşturmanın genişletilmesi taleplerini sordu. Savcılık ve Demirci'nin ailesinin Avukatı İsmail Kılıç, soruşturmanın genişletilmesi talebinde bulunmazken sanık Avukatı Hikmet İşler, mahkemenin titiz bir yargılama yaptığını ancak Genelkurmay Başkanlığı'nın, davada taraf olduğunu belirterek, "Dosyaya rapor sunan bilirkişi heyeti Genelkurmay'a bağlı çalışan kişiler. Tarafsız olamayacaklarını düşünüyoruz. Emekli kişilerden seçilecek yeni bir bilirkişi heyetinden rapor alınsın" dedi. İşler, ayrıca, yönergelerde değişiklik yapılması yetkisinin kimde olduğunun Genelkurmay Başkanlığı'na sorulmasını istedi.

-SAVCILIK MÜTALAA VERECEK-

Askeri Savcı Hakim Yüzbaşı Kurtuluş Kaya da daha önce duruşmalara çıkan savcının 18 Aralık 2012 tarihli kararnameyle bir başka göreve atandığını bildirdi. Kovuşturmanın genişletilmesi yönünde talebi bulunmadığını belirten Kaya, esas hakkındaki görüşünü hazırlamak üzere süre verilmesini talep etti. Talepleri değerlendirmek için duruşmaya kısa bir ara veren Başkan Yüzbaşıoğlu, dosya için 4 kez bilirkişi raporu hazırlandığını belirterek, yeni bilirkişi görevlendirilmesi talebinin reddedildiğini açıkladı. Kovuşturulmanın genişletilmesi talebinin de reddedildiğini açıklayayan Başkan Yüzbaşıoğlu, tayin nedeniyle duruşma savcısının başka bir mahkemeye atandığını belirterek, göreve yeni başlayan ve dosya incelemeye alan Askeri Savcı Kaya'ya esas hakkındaki mütalaasını hazırlaması için süre verdi. - Ankara

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Çukurca Davasında Sona Gelindi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement