Cuma Namazı Çıkışı Ermenistan Protestosu - Son Dakika
Güncel

Cuma Namazı Çıkışı Ermenistan Protestosu

Cuma Namazı Çıkışı Ermenistan Protestosu

Küçükçekmece'deki zeynebiye Camii Derneği'nin üyesi bir grup, Ermeni askerleri tarafından Azerbaycan vatandaşı 1 kişinin öldürüldüğü ve 2 kişinin ise hapse mahkum edildiği gerekçesiyle eylem yaptı.

06.02.2015 16:22

Küçükçekmece'deki zeynebiye Camii Derneği'nin üyesi bir grup, Ermeni askerleri tarafından Azerbaycan vatandaşı 1 kişinin öldürüldüğü ve 2 kişinin ise hapse mahkum edildiği gerekçesiyle eylem yaptı. Eylemde grup Ermenistan alehine sık sık slogan attı.

Yaklaşık 200 kişilik grup, Halkalı'da bulunan Zeynebiye Camii'nde Cuma namazı sonrası toplandı. Ellerinde Azerbaycan ve Türk Bayrağı taşıyan kalabalık, 'Esirlere özgürlük, Karabağ'a adalet', 'Katil Ermeni, Karabağ'dan defol','Karabağ Ermeniye mezar olacak', dövizleri taşıdı. Grup sık sık Ermenistan alehine slogan attı. Okunan basın açıklamasında, "İşgal edilen Karabağ topraklarında annelerinin mezarını işgal etmek isteyen 3 Azerbaycanlı vatandaş Ermeni askerleri tarafından hukuksuzca gözaltına alındılar. Esir alınan bir Azerbaycan vatandaşı işkenceyle öldürüldü. Diğerleri ise hapse mahkum edildi. Ermenistan'ı uyarıyoruz. Erivan'a sel olur akar, volkan olur patlarız" denildi.

Ardından söz alan Caferi Derneği Başkanı Avukat Sinan Kılıç, "Bir süre önce Ermenistan, Azerbaycan'ın birçok kentinde katliam yaptı ve masum halkı katletti. Azerbaycan'ın yüzde 20 kadar topraklarını işgal etmiştir. 2 Azerbaycan vatandaşı sırf annelerinin mezarlarını ziyaret ettikleri için hapse mahkum edilmişlerdir" diye konuştu. Açıklamanın ardından 'Karabağ'a özgürlük' diye slogan atan kalabalık, olaysız bir şekilde dağıldı. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cuma Namazı Çıkışı Ermenistan Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement