Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Açıklaması - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Açıklaması

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Paris'te üç PKK'lının öldürülmesiyle ilgili söylenenlerin tahminden öte geçemeyeceğini belirterek, "Nedir, nasıl oldu, kimler yaptı önümüzdeki günlerde öğreneceğiz" dedi.

11.01.2013 11:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Paris'te üç PKK'lının öldürülmesiyle ilgili söylenenlerin tahminden öte geçemeyeceğini belirterek, "Nedir, nasıl oldu, kimler yaptı önümüzdeki günlerde öğreneceğiz" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, çeşitli temaslarda bulunmak üzere Uşak'a geldi. Zafer Havaalanı'na inen Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra karayolu ile Uşak'a hareket etti. Vali Mehmet Ufuk Erden ve binlerce kişi tarafından coşkuyla karşılanan Gül, halkı selamladı. Daha sonra Vali Erden'i makamında ziyaret eden Cumhurbaşkanı Gül, uzun yıllar sonra Uşak'ı ziyaret eden ilk Cumhurbaşkanı olmasına sevindiğini söyledi. Gül, daha önce bakan ve milletvekili iken Uşak'ı ziyaret ettiğini belirterek şöyle konuştu: "Uşaklı vatandaşlarımızın sıcak karşılaması beni oldukça memnun etti. Uşak, Afyon ve Kütahya illerimize ortak hizmet veren Zafer Havaalanı'nın da tamamlanmış olması memnuniyet verici."

Paris'te üç PKK'lı kadının öldürülmesiyle ilgili soruyu cevaplandıran Cumhurbaşkanı Gül, şunları söyledi: "Paris'teki olayla ilgili düşünce ve görüşler sadece tahminden ibaret. Bekleyip göreceğiz. Kim, neden yaptı arkasında ne var bunun için birkaç güne ihtiyaç var. Nedir, nasıl oldu, kimler yaptı önümüzdeki günlerde öğreneceğiz. Ama şu an ne söylense tahminden öteye gitmez."

Gül, "Yaşanan bu olayın devam eden sürece zarar verip vermeyeceği" sorusuna şöyle karşılık verdi: "Terörü ülkenin gündeminden çıkarmak için çabamız ortada. Bunlar zor işler. Sadece Türkiye'de değil dünyanın her yerinde zor. Hele bu kadar çok cana kıymış gizli işlere karışmış örgütle mücadele hiç kolay değil. Bütün gücümüzle çalışıyoruz. Her türlü gücümüzü kullanıyoruz ve kullanmakta kaçınılmaz. Birkaç gün sonra her şey ortaya çıkar."

Cumhurbaşkanlığına bir kez daha aday olup olmayacağı sorulan Gül, soruyu "Bir bakalım. Uşak'a uzun süre sonra geldim" diye geçiştirdi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Abdullah Gül Açıklaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement