Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bazı başlangıçlar vardır ki tarihin akışını değiştirir, biz de Cumhuriyetimizin yeni asrına böyle bir başlangıçla girmek... - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bazı başlangıçlar vardır ki tarihin akışını değiştirir, biz de Cumhuriyetimizin yeni asrına böyle bir başlangıçla girmek...

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bazı başlangıçlar vardır ki tarihin akışını değiştirir, biz de Cumhuriyetimizin yeni asrına böyle bir başlangıçla girmek istiyoruz.

26.08.2023 11:51

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümü programında Muş'ta yaptığı konuşmada; "Sadece son 20 yılda eser ve hizmetlerimizle Cumhuriyetimizin kazanımlarını tahkim ettik. Artık bu güçlü altyapı üzerinde asıl hedeflerimize yönelmenin vaktidir. Bazı başlangıçlar vardır ki tarihin akışını değiştirir. İşte biz de Cumhuriyetimizin yeni asrına böyle bir başlangıçla girmek istiyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Muş'ta; Malazgirt Zaferi'nin 952. yıl dönümünde Malazgirt Milli Park Alanı'nda düzenlenen kutlama programında konuştu.

"HER DEĞERİ İSTİSMAR EDER, HERKESİ KULLANIRLAR"

Erdoğan, buruda özetle şunları söyledi:

"Biz Anadolu'ya Malazgirt ile ayak basmadık. Çok daha öncesinden beri zaten buradaydık. Malazgirt, Anadolu'daki siyasi hükümranlığımızın kapılarını açmıştır… Bu topraklarda yaşayan insanlar; kökenlerine, meşreplerine, farklılıklarına bakmaksızın hep aynı ulvi gaye uğrunda kenetleniyor, bütünleşiyor… Bize insanlığın en eski yurdu Anadolu'yu yar etmek istemeyenlerin birliğimize, beraberliğimize kardeşliğimize saldırmasının sebebi işte budur.

Sanmayın ki bunların derdi Türklerdir, Kürtlerdir, Araplardır. Sanmayın ki bunların gayesi haktır, özgürlüktür, eşitliktir, demokrasidir, refahtır. Bunların tek derdi; hepimizi de kuşatan ve maziden atiye uzanan o kadim köprüyü yıkarak yeniden kendilerine alan açmaktır. Asırlardır uğraştıkları halde, ulaşmayı başaramadıkları bu hedef için her değeri istismar eder, herkesi kullanırlar.

"31 MART'A HAZIR MIYIZ?"

Malazgirt Zaferi'ni yeni bin yılın başında kazanmıştık. Şimdi aynı ikinci bin yılın başında yine aynı heyecanla buradayız. 31 Mart'a hazır mıyız? Yerel yönetim seçimlerine hazır mıyız? İllerimizi, maalesef bizlere yakışmaz hale getirenlerin elinden tekrar geri almaya hazır mıyız? Anadolu'daki son devletimiz Cumhuriyet'in 100. yılına ulaştığımız 2023 yılını, yeni bir şahlanış vesilesi haline getirmekte kararlı mıyız?

Sadece son 20 yılda eser ve hizmetlerimizle Cumhuriyetimizin kazanımlarını tahkim ettik. Artık bu güçlü altyapı üzerinde asıl hedeflerimize yönelmenin vaktidir. Bazı başlangıçlar vardır ki tarihin akışını değiştirir. İşte biz de Cumhuriyetimizin yeni asrına böyle bir başlangıçla girmek istiyoruz. Gençlerimize devredeceğimiz bu özlemimizi, bu hedefimizi her geçen gün daha yüksek bir sesle haykırıyoruz. Dün bizim bu hayalimizi dile getirmemize bile tahammülü olmayanlar; bugün attığımız adımları, kat ettiğimiz mesafeyi çaresizlikle izliyor.

Birilerinin sürekli felaket tellallığı yaparak, sürekli kendi köhnemiş ve küflenmiş kabullerini dayatarak karamsarlık yaymaya çalışmasına bakmayın. Onlar belki, henüz tarihin tozlu raflarına kaldırıldıklarının farkında değiller. Gençlerimizi kendilerine bunu her fırsatta hatırlatıyor. Biz Türkiye Yüzyılını gençlerimizle birlikte adım adım inşa ederken, onların tek yapabileceği ortaya çıkan zafer anıtını seyretmek olacaktır… Türkiye Yüzyılı'nın inşasının önüne geçilemeyecektir."

Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bazı başlangıçlar vardır ki tarihin akışını değiştirir, biz de Cumhuriyetimizin yeni asrına böyle bir başlangıçla girmek...
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan: 'Bazı başlangıçlar vardır ki tarihin akışını değiştirir, biz de Cumhuriyetimizin yeni asrına böyle bir başlangıçla girmek... - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement