Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerjisa Tufanbeyli Termik Santrali'ni Açtı (2) - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerjisa Tufanbeyli Termik Santrali'ni Açtı (2)

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerjisa Tufanbeyli Termik Santrali\'ni Açtı (2)

'gerçek TÜRKİYE I BU ESERLER'Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerjisa Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılışının ardından helikopterle Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ne geçti, Samsun Makina Adana Düktil Boru Fabrikası ile birlikte 49 tesisin toplu açılışına katıldı.

24.04.2016 18:06

'gerçek TÜRKİYE I BU ESERLER'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Enerjisa Tufanbeyli Termik Santrali'nin açılışının ardından helikopterle Adana Hacı Sabancı Organize Sanayi Bölgesi'ne geçti, Samsun Makina Adana Düktil Boru Fabrikası ile birlikte 49 tesisin toplu açılışına katıldı. Törende konuşan Erdoğan, tesislerin toplam yatırım tutarının 1 milyar liranın üzerinde olduğunu söyledi.

Yapılan yeni yatırımlar sayesinde binlerce kişinin istihdam edildiğini kaydeden Erdoğan, şöyle konuştu:

"Gerçek Türkiye fotoğrafı işte bu eserler. Türkiye'ye bakınca sadece hendekleri görenler. Bunlara sesleniyorum, 'Bu hendekleri kazdıranlara bakın' diyorum. Türkiye'ye bakınca sadece terör olaylarını görenler, o olayların müsebbibi olan örgütü besleyen, teşvik eden ve destekleyenlerdir. Türkiye'ye bakınca sadece Suriyelileri, sadece çaresiz göçmenleri görenler, o insanların ülkelerini yaşanmaz hale getirenlerdir. Halbuki gerçek Türkiye üreten ve büyüyen, her alanda tarih yazan Türkiye'dir."

'BU İKTİDARIN TERÖR ÖRGÜTÜYLE MUTABAKATI SÖZ KONUSU DEĞİL'

Konuşmasında terörle mücadeleye de değinen Erdoğan, Türkiye'ye ve millete yöneltilmiş son silahı, son bombayı topraklardan çıkarana kadar bu mücadelenin devam edeceğini söyledi. Türkiye'nin ve milletin değerlerine, tarihine, kültürüne kin kusan son çene kapatılana kadar bu mücadelenin süreceğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti:

"Demokrasiye eyvallah, hak ve özgürlüklere eyvallah, hukukun üstünlüğüne eyvallah, ifade ve basın hürriyetine eyvallah, siyasetçinin kendini güvende hissetmesini sağlayacak dokunulmazlıklara eyvallah. Ama bunların hiçbirinin milletimizin birliğine, ülkemizin bütünlüğüne, devletimizin varlığına yönelik saldırılar için kalkan olarak kullanılmasına asla izin vermeyeceğiz. Dünyanın aklı başında hiçbir ülkesi, hiçbir milleti böyle bir şeye müsade etmez. Bize bu konuda hakaret edenlerin kendi ülkelerinde benzer bir sıkıntı ortaya çıktığında neler yaptıklarını, yapabileceklerini görüyoruz, biliyoruz. 'Demokrasinin, hakların, özgürlüklerin ölçüsü Türkiye'de başka, diğer ülkelerde başka' diyen olursa bunun adı çifte standart olur, ikiyüzlülük olur. şu anda bize karşı takınılan tavır da tam olarak işte budur. Hiç kimse kusura bakmasın, biz bir yanağımıza tokat atana diğer yanağımızı dönmeyiz. Binlerce yıllık devlet geleneğine, dünyanın en kadim medeniyetine sahip bir millet olarak hangi durumda ne yapacağımızı gayet iyi biliyoruz. Bugün terör örgütünün sırtını sıvazlayanlar, yarın aynı kuyuya kendileri düşecekledir. Dün mecliste konuşma yapıyorlar siyasi partilerin başkanları. Bir tanesi iç savaştan bahsediyor, terör örgütü arkasında ya. Çıkmış ikide bir Dolmabahçe mutabakatından bahsediyor. Ne Dolmabahçe mutabakatı ya ne Dolmabahçe mutabakatı? Nereden çıkmış böyle bir şey? Böyle bir mutabakat falan söz konusu değil. Bu iktidarın terör örgütüyle bir mutabakatı söz konusu değildir, olmamıştır."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından 49 tesisin açılışını gerçekleştirdi. Daha sonra boru fabrikasını gezen Erdoğan, Samsun Makina'nın sahibi Adnan Yücel'den fabrika hakkında bilgi aldı.

Açılış törenine çok sayıda işçi katılırken, sıcaktan bayılanlar oldu. Erdoğan kürsüden indikten sonra işçilere satranç takımı dağıttı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Erdoğan, Enerjisa Tufanbeyli Termik Santrali'ni Açtı (2) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement