Endonezya Cumhurbaşkanı, Erdoğan'la Külliye'de Selfie Çekti - Son Dakika
Güncel

Endonezya Cumhurbaşkanı, Erdoğan'la Külliye'de Selfie Çekti

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Widodo ortak yaptıkları basın açıklamasının ardından, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nin balkonunda selfie yaptı.

06.07.2017 14:58  Güncelleme: 15:43

Resmi temaslar için Ankara'ya gelen Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun ilk durağı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi oldu. Konuk Cumhurbaşkanı, Beştepe'de yer alan Külliye'de Recep Tayyip Erdoğan'la birlikte Ankara manzaralı selfie fotoğraf çekildi.

ORTAK AÇIKLAMA YAPTILAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ile ortak basın açıklaması yaptı. Terörle mücadelede son rakamları açıklayan Erdoğan, "Bugüne kadar aralarında Güney Asyalıların da olduğu 5 bin terör şüphelisini sınır dışı ettik. 53 bin kişiye de giriş yasağı koyduk" dedi.

"3 BİNİN ÜZERİNDE DEAŞ'LI TERÖRİSTİ ETKİSİZ HALE GETİRDİK"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo'yu resmi törenle karşıladı. Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmaların imza törenine katılacak Erdoğan ve Widodo, ortak basın toplantısı düzenledi.

Erdoğan'ın açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle oldu:

"Bugüne kadar aralarında Güney Asyalıların da olduğu 5 bin terör şüphelisini sınır dışı ettik. 53 bin kişiye de giriş yasağı koyduk. Sınır bölgemizden DEAŞ'lı teröristleri tamamen temizleyerek 100 bin Suriyeli kardeşimizin bu bölgelere dönmesini sağladık. Fırat Kalkanı Harekatı'yla aralarında elebaşlarının da olduğu 3 binin üzerinde DEAŞ'lı teröristi etkisiz hale getirdik."


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Joko Widodo ortak basın açıklamalarının ardından külliyenin balkonunda selfie çekti.

"SAYIN CUMHURBAŞKANI'YLA ANLAŞTIK, ENDONEZYA İLE İŞBİRLİĞİMİZİ GÜÇLENDİRECEĞİZ"

"Sayın Cumhurbaşkanı'yla ikili ticaret ve yatırımlarımız konusunda anlaşma yaptık. Endonezya ile G20, G-8, İslam İşbirliği Teşkilatı gibi platformlarda işbirliğimiz var. Bunları da kuvvetlendirmek istiyoruz. Bunları da ele aldık. G-20'ye yarın birlikte katılacağız. Asya pasifik bölgesinin etkinliği günbegün artıyor. Asya ülkeleri küresel ticarette etkinliğini arttırıyor. Endonezya'nın ekonomik büyüklüğü ve liderliği bizim için onları özel bir konuma sokuyor. Kıymetli dostumla elele vererek işbirliğimizi güçlendireceğiz. Buradan tüm Endonezya halkına halkımın selamını iletmek istiyorum"

"ENDONEZYA VE TÜRKİYE İNANILMAZ BİR POTANSİYELE SAHİP"

Cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun açıklamasından öne çıkan başlıklar ise şöyle:

"Bu daveti kabule etmek büyük bir onurdur Türkiye ve Endonezya güçlü işbirliğine sahip. Sanayi, enerji ve terörle mücadelede işbirliği. Ticaretin önündeki engellerin azaltılmasını görüştük. İşbirliğimiz yükselen bir ivme göstermektedir. Savunma sanayi konusunda işbirliği içindeyiz. Tank ve havacılık alanında mutabık kaldık."

Widodo, Endonezya'nın 2019-2020 dönemi BM Güvenlik Konseyi geçici üyeliğine adaylığı konusunda verdiği destek için Türkiye'ye teşekkür etti.

Endonezya Cumhurbaşkanı, Erdoğan\'la Külliye\'de Selfie Çekti

Son Dakika Güncel Endonezya Cumhurbaşkanı, Erdoğan'la Külliye'de Selfie Çekti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement