Cumhurbaşkanı Gül Bayram Namazını Van'da Kıldı - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül Bayram Namazını Van'da Kıldı

Cumhurbaşkanı Gül Bayram Namazını Van\'da Kıldı

Sebahattin YILMAZ- Ümit KOZAN- Osman BEKLEYEN- Cem EMİR- Gülay ÖZEK- Murat ÇAĞLAR/Van, DHA - CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, bayram namazını Van'da depremzelerle birlikte kıldı.

06.11.2011 09:27

Cumhurbaşkanı GÜL BAYRAM NAMAZINI Van'DA KILDI

Sebahattin YILMAZ- Ümit KOZAN- Osman BEKLEYEN- Cem EMİR- Gülay ÖZEK- Murat ÇAĞLAR/Van, DHA - CUMHURBAŞKANI Abdullah Gül, bayram namazını Van'da depremzelerle birlikte kıldı. Gül, "Tabi ki bu bayrama biraz buruk girdik. Büyük bir afet, depremle girdik. Onun acısı hala tezedir. Bütün kardeşlerime herkese başsağlığı diliyorum. Hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet diliyorum. Cenabı Allah'tan bütün afetlerden milletimizi, bütün insanlığı, herkesi korusun" dedi.

Van'da 23 Ekim günü meydana gelen ve 604 kişinin ölümüne neden olan Richter ölçeğine göre 7.2 büyüklüğündeki depremin ardından Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kurban Bayramı'nın ilk günü Van'a geldi. Cumhurbaşkanlığı'na ait 'Ana' uçağıyla sabahın ilk ışıklarında Van Ferit Melet Havaalanı'na inen Cumhurbaşkanı Gül'ü, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Van Valisi Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı BDP'li Bekir Kaya, Van Bölge Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Yıldırım Güvenç, Ak Parti Van miletvekilleri Gülşen Orhan ve Mustafa Bilici karşıladı.

BAYRAM NAMAZI ULU CAMİİ'NDE

Cumhurbaşkanı Gül, bayram namazını kılmak için sıkı güvelik önlemleri altında araç trafiğine kapatılan Ordu Caddesi üzerinde bulunan Ulu Cami'ye geçti. Gül'e namazda Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Vali Münir Karaloğlu, Belediye Başkanı Bekir Kaya ile Vanlılar eşlik etti. Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Ekrem Keleş'in kıldırdığı bayram namazının ardından Gül, cami çıkışı gazetecilere açıklamalarda bulundu. Gül, şunları söyledi:

"Önce herkesin bayramını tebrik ediyorum. Bütün vatandaşlarımın özellikle de Vanlı kardeşlerimin bayramı mübarek olsun. Tabi ki bu bayrama biraz buruk girdik. Büyük bir afet depremle girdik, onun acısı hala tezedir. Bütün kardeşlerime, herkese başsağlığı diliyorum. Hayatını kaybeden herkese Allah'tan rahmet diliyorum. Cenabı Allah bütün afetlerden milletimizi, bütün insanlığı herkesi korusun. Tabii ki bayramın da ne olduğunu bilmemiz gerekir. İşte esas bu günlerde bayramlar daha anlamalıdır. Bugünlerde herkesin birbiriyle daha çok dayanışması, birbiri ile daha çok kardeş olduğunu hissetmesi, hepimizin büyük bir millet olduğumuzu, bu milletin parçaları ve fertleri olarak hepimizin birbirimizle çok kucaklaşmamız gerektiği, ihtiyacı olanlara hepimizin hep beraber koşmamız ve kucaklamamız gerektiği bir gündür. Bayramın anlamı budur. Böyle bir afet, böyle üzüntülü ve böyle buruk bayram olmasa da, zaten yapmamız gereken buydu. Ama bu bayrama hepimiz biraz maalesef üzgün girdik. Onun için bu görevlerimizi, vazifalerimizi çok daha iyi hatırlamamız gerekir. Ben bir kez daha hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diliyorum. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Bütün vatandaşlarımın bayramını kutluyorum."

Cumhurbaşkanı Gül, daha sonra çadırkente geçerek depremzedeleri ziyaret etti, onlarla bayramlaştı.

DHA(GG/COŞ) - Van

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül Bayram Namazını Van'da Kıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement