Cumhurbaşkanı Gül: Ben de Çankaya'yı Herkese Açtım - Son Dakika
Güncel

Cumhurbaşkanı Gül: Ben de Çankaya'yı Herkese Açtım

Cumhurbaşkanı Gül: Ben de Çankaya\'yı Herkese Açtım

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Doğrusunu söylemek gerekirse ben de Çankaya'yı herkese açtım. Kapılarımızı herkese açtım. Sizin bu ilginizi de karşılıksız bırakmamaya çalıştım. Cumhurbaşkanlığı benim dönemimde sendikaların, esnaf ve meslek kuruluşlarının en sık uğradıkları ve dertlerini, meselelerini ilettikleri ve bunlara çare aradıkları makam oldu" dedi.

19.08.2014 21:36

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, "Doğrusunu söylemek gerekirse ben de Çankaya'yı herkese açtım. Kapılarımızı herkese açtım. Sizin bu ilginizi de karşılıksız bırakmamaya çalıştım. Cumhurbaşkanlığı benim dönemimde sendikaların, esnaf ve meslek kuruluşlarının en sık uğradıkları ve dertlerini, meselelerini ilettikleri ve bunlara çare aradıkları makam oldu" dedi.

Cumhurbaşkanı Gül, Çankaya Köşkü'nde STK ve sendika temsilcileri, iş, sanat, spor, akademi ve basın dünyasından isimlere veda resepsiyonu verdi. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrunnisa Gül konuklarını salonunun içinde dolaşarak selamlarken, diğer resepsiyonlarda olduğu gibi konuklarını kapıda tek tek karşılamadı. Gül'ün verdiği son veda resepsiyonunda Gül bir konuşma da yaptı.

Kendisini talihli olarak nitelendiren Gül, "Cumhurbaşkanlığı yaptığım süre içinde ülkemiz her bakımdan yükseldi. Yerel yönetimlerden, ekonomiye, sanattan, bilimden, kültürden, spora kadar her alanda çok başarılı şeyler oldu. Hepimizin kıvanç duyduğu, övündüğümüz ve bunları hep beraber yaşadık geçen 7 yıl içerisinde" diye konuştu.

Salonda bulunanların çok geniş bir toplumun temsilcisi olduğunu kaydeden Gül, "Şimdi tüm bunlar sizlerin sayesinde oldu. Ülkemizin artan refahının temelinde işçilerimizin, mühendislerimizin, teknisyenlerimizin, müteşebbis ve iş adamlarımızın, sanayici ve tüccarlarımızın, esnafımızın, çiftçimizin emeklerinin yattığının bilinciyle herkese doğrusu teşekkür ediyorum. Türkiye'nin kalkınmasında herkesin çok emeği oldu" değerlendirmesinde bulundu.

-"GÜNDELİK SİYASETİN KİMİ ZAMAN KISIR DÖNGÜSÜNÜN DIŞINDA KALARAK BÜTÜN BU BAŞARILARI TEMİN ETTİNİZ"-

Geçen hafta verdiği resepsiyonda siyasete ilişkin söyleyeceklerini söylediğini kaydeden Gül, "Dolayısıyla bugün sadece mesajım sizlere. Sanatçılarımızın, bilim ve kültür adamlarımızın, araştırmacılarımızın yaratıcılıklarını da aldıkları ödüllerden de her zaman gurur duydum. Sporcularımızın başarılarını gördükçe de onları arayıp ilk kutlayanlardan oldum. Yerel yönetimlerin hizmetlerini bizzat hep şahit oldum, hepsinden büyük mutluluk duydum. Basın mensuplarının cesaret ve dikkatini hep takdir ettim. Sivil toplum olarak gündelik siyasetin kimi zaman kısır döngüsünün dışında kaldınız ve bütün bu başarıları temin ettiniz. İnançlar, kimlikler arasında çok yakın yine işbirliği oldu. Huzur içerisinde Türkiye'de herkes beraber yaşadı" diye konuştu.

-"BELEDİYELER ARASINDA AYRIM YAPMADIK"-

"Doğrusunu söylemek gerekirse ben de Çankaya'yı herkese açtım" diyen Gül, "Kapılarımızı herkese açtım. Sizin bu ilginizi de karşılıksız bırakmamaya çalıştım. Cumhurbaşkanlığı benim dönemimde sendikaların, esnaf ve meslek kuruluşlarının en sık uğradıkları ve dertlerini, meselelerini ilettikleri ve bunlara çare aradıkları makam oldu. Yurt dışına yaptığım seyahatlerde, iş adamlarımız, ihracatçılarımız, yatırımcılarımız hep beraber gittik. Beraber binlerde oldu. Hep beraber bunları adeta seferber yaptık. Yeni pazarlar keşfettik, yeni dostlar keşfettik" şeklinde konuştu.

Yurt dışı ziyaretlerde Türkiye'yi gururla temsil ettiklerini kaydeden Gül, çok iyi neticeler aldıklarını da söyledi. Konuşmasında yurt içi ziyaretlerini de değinen Gül, "Belediyelerimiz arasında hiçbir ayrım yapmadan, bütün belediyeleri ziyaret ettik. Dolayısıyla bütün siyasi partilerimizi temsil ettikleri belediyelerin hepsine gittim ve hepsini teşvik ettim. Çeşitliliğimiz ve zenginliğimizi oluşturan bütün mezhep, inanç, düşünce, din ve kimliklere ve onların temsilcilerine de daima kapılarımızı açık tutuk" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı görevinin başında, sanat, kültür ve bilim faaliyetlerini himayesine alacağını ve destekleyeceğini söylediğini anımsatan Gül, "Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Ödüllerini yeniden vermeye başladık. Dünya kültür mirası alanlarımızın bakım ve restorasyonlarını hep himayeme aldım. Cumhurbaşkanlığında bulunan kültür ve sanat eserlerinin bakım, restorasyon ve korunması konusunda eşim Hayrunnisa Hanım öncülüğünde çok çalışmalar yapıldı ve bir çok eser ortaya çıkartıldı" dedi.

-"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİN ÇOK DAHA PARLAK OLDUĞUNDAN ŞÜPHEM YOKTUR"-

TÜBİTAK tarafından verilen ödüllerin Çankaya Köşkü'nde verilmesiyle ilginin alakanın nerede yoğunlaşması gerektiğini özellikle gösterdiğini kaydeden Gül, "Bilim adamlarımızla daima gurur duydum. Üniversiteler ve düşünce kuruluşlarıyla yüne çok yakın diyalog içerisinde oldum. Gittiğim bütün illerde üniversiteleri ziyaret ederek, onları daima teşvik ettim. Değerli basını mensuplarına da her zaman açık davrandım. Yeri geldiğinde de yapılan yanlışlıkları açıkça zikretmekten hiç çekinmedim" diye konuştu.

Sosyal medyayı kullanan ilk cumhurbaşkanı olduğunu belirten Gül, "Yine bir çok alanda sosyal sorumluluk projelerini eşimle birlikte öncülük ettik. Başarılı sporcularımızı daima tebrik ettik ve onlarla gurur duyduk. Zaman zaman değerli bilim, kültür insanları ve gençlerle burada Çankaya Sofraları düzenledim ve o geleneği tekrar başlatıp hem burada birçok meseleyi konuştuk hem oradan öğrendiklerimizle onların çözümünü sağladım. Önümüzdeki dönem de Türkiye'yi bütün bu alanlarda daha ileri gideceğinden eminim ve Türkiye'nin geleceğinin çok daha parlak olduğundan her alanda Türkiye'nin çok daha yükseleceğinden de hiçbir şüphem yoktur"

Konuşmasının sonunda katılımcılara "hoş geldiniz" diyen Gül, aynı zamanda eşiyle birlikte veda ettiğini de söyledi.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül: Ben de Çankaya'yı Herkese Açtım - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement