Cumhurbaşkanı Gül'den Pakistan Başbakanı Şerif'e 'Cumhuriyet Nişanı' - Son Dakika
Son Dakika Logo

Cumhurbaşkanı Gül'den Pakistan Başbakanı Şerif'e 'Cumhuriyet Nişanı'

Cumhurbaşkanı Gül\'den Pakistan Başbakanı Şerif\'e \'Cumhuriyet Nişanı\'
17.09.2013 14:04

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i Çankaya Köşkü'nde kabul etti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, resmi bir ziyaret için Türkiye'de bulunan Pakistan Başbakanı Navaz Şerif'i Çankaya Köşkü'nde kabul etti. Cumhurbaşkanı Gül ve eşi Hayrünnisa Gül, Pakistan Başbakanı Navaz Şerif ve eşi Begüm Kalsum Navaz ile bir süre görüştü. Gerçekleştirilen görüşmenin ardından düzenlenen törenle Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan Başbakanı Şerif'e 'Cumhuriyet Nişanı' tevcih etti.

"BU NİŞANI, PAKİSTAN GİBİ BİR ÜLKENİN BAŞBAKANINA TAKDİM ETMEKTEN ONUR DUYUYORUM"

Törende yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Gül, tevdi edilen nişanın, ülkemizin, devlet başkanları haricindeki kişilere verdiği en büyük nişan olduğuna işaret ederek, "Dostça ilişkilerimizin geliştirilmesinde ve halkların birbirlerine yakınlaştırılmasında üstün başarı sergileyen devlet adamlarına verilmektedir. Bu nişanı, Pakistan gibi bir ülkenin Başbakanına takdim etmekten gerçekten onur duyuyorum" dedi.

PAKİSTAN TARİHİNDE ÜÇÜNCÜ DEFA BAŞBAKAN SEÇİLEN İLK LİDER

Pakistan'ın, köklü tarihi geçmişe dayanan dostluk ve kardeşlik bağlarımızın bulunduğu müstesna bir ülke olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Gül, bugün de ikili ve çok taraflı iş birliğimizin, en ileri seviyede bulunduğunu söyledi. Konuşmasında Pakistan Başbakanı Şerif'e 'Aziz Kardeşim' diye seslenen Cumhurbaşkanı Gül şöyle konuştu: "Bütün siyasi hayatınız boyunca ülkenizde demokrasinin hüküm sürmesi ve kalkınmanın hızlanması için mücadele ettiniz. Demokrasinin askıya alındığı dönemlerde dahi ülkenize zarar vermemek için hep sağduyu, sabır, fedakarlık ve vatanperverlik duygusu içinde hareket ettiniz. Bu erdemlerinizle Pakistan halkına ve biz dostlarınıza hep güven verdiniz, umut aşıladınız. Nitekim ülkenizin tarihinde bir ilke imza atarak üçüncü defa Başbakan seçilme başarısını gösterdiniz. Bu, hiç şüphesiz örnek liderlik ve devlet adamlığı vasıflarınızın bir kez daha Pakistan halkı tarafından takdir edildiğini ve Zat-ı Alilerine duyulan güveni göstermektedir."

Pakistan'da, şimdiye kadarki en yüksek katılım oranıyla 11 Mayıs'ta düzenlenen seçimlerin, sivil iktidarın, demokratik siyasi süreç dahilinde kesintiye uğramadan el değiştirmesi bakımından bir ilki oluşturduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, bu durumun Pakistan demokrasisinin ulaştığı mertebeyi gösterdiğini ve İslam dünyasına gerek siyasi liderlik, gerek demokratik olgunluk bakımından bir ilham kaynağı teşkil ettiğini aktardı.

"KARDEŞ PAKİSTAN HALKINA HUZUR VE REFAH DİLİYORUM"

Pakistan Başbakanı Şerif'e, "Engin tecrübeniz ve dirayetli önderliğinizle, ülkenizi daha huzurlu ve daha müreffeh bir geleceğe taşıyacağınıza olan güvenim tamdır. Dost Pakistan'ı kalkındırmak için kapsamlı ekonomik reformları ve büyük projeleri hayata geçireceğinizden eminim. Ayrıca Türkiye ile Pakistan arasında dostluk ve kardeşlik temelinde tesis edilen ilişkilerin pekiştirilmesi için üstün gayretlerinizi sürdüreceğinize de tüm kalbimle inanıyorum" diyen Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye-Pakistan ilişkilerinin parlak geleceğine olan inancımı yineleyerek sözlerini şöyle tamamladı: "Zat-ı Alileri'ne sağlık, başarı ve mutluluk, dost ve kardeş Pakistan halkına huzur ve refah diliyorum. Türkiye Pakistan Zindabad! Yaşasın Türkiye ve Pakistan Dostluğu!"

BAŞBAKAN ŞERİF: "HİMALAYALARDAN ANADOLU'YA UZANAN KENDİNE HAS İLİŞKİLERİMİZİN NİŞANESİ"

Pakistan Başbakanı Şerif de yaptığı konuşmada, nişanın kendisine tevcihinden büyük onur ve mutluluk duyduğunu ifade ederek, "Bu, aynı zamanda ülkelerimiz arasındaki iş birliği alanlarını daha geliştirmek ve yeni alanlar belirlemek için sürekli ve yorulmaksızın birlikte çalışmak yönündeki inancımızın bir kere daha yinelendiğini göstermektedir. Bu zarif tören sadece simgesel değildir; Himalayaların tepesinden Anadolu'nun yaylalarına uzanan ve halklarımızın kalbinde yaşayan özel ve kendine has ilişkilerimizin de bir nişanesi niteliğindedir" dedi.

Düzenlenen tevcih törenine TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da katıldı. Cumhurbaşkanı Gül, Pakistan Başbakanı Şerif'in onuruna Çankaya Köşkü'nde bir resepsiyon ve öğle yemeği verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhurbaşkanı Gül'den Pakistan Başbakanı Şerif'e 'Cumhuriyet Nişanı' - Son Dakika


Advertisement