Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden TBMM Başkanı'na 'Laiklik' Tepkisi - Son Dakika
Güncel

Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden TBMM Başkanı'na 'Laiklik' Tepkisi

Cumhuriyet Kadınları Derneği\'nden TBMM Başkanı\'na \'Laiklik\' Tepkisi

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: Güven USTA / İstanbul DHACumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) üyesi bir grup, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik ile ilgili söylediği "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" sözlerine tepki gösterdi.

27.04.2016 15:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Haber: İhsan YALÇIN - Kamera: Güven USTA/ İstanbul DHA

Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) üyesi bir grup, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik ile ilgili söylediği "Laiklik yeni anayasada olmamalıdır" sözlerine tepki gösterdi.

Aralarında erkeklerin de bulunduğu Cumhuriyet Kadınları Derneği (CKD) Avcılar, Beşiktaş, Fatih, Şişli Şubesi üyesi yaklaşık 20 kişi, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın laiklik konusundaki açıklamalarını protesto etmek için Şişli'deki Atatürk Müzesi önünde toplandı. Ellerinde "Cumhuriyet devrimleri kadını özgürleştirir" yazılı bir pankart bulunan kalabalık, "Türkiye laiktir laik kalacak", "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" şeklinde slogan attı.

Grup adına basın açıklaması yapan CKD Şişli Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Didem Yiğitoğlu, "Cumhurbaşkanı vekili ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın 'Laiklik yeni anayasada olmamalıdır. Anayasa dindar olmalıdır' söylemiyle ilgili şiddetli tepkimizi kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz. Öncelikle bu söylem Yüce Divanlık bir suçtur. Bir hukuk devletinde yaşıyorsak gereği yapılmalıdır" dedi.

"GİDEBİLECEĞİ ONLARCA ÜLKE VARDIR"

"Biz CKD olarak anayasadan laikliği çıkartmayı düşünen bir TBMM Başkanı asla istemiyoruz" diyen Yiğitoğlu, "TBMM Başkanı'nın açıklamaları Atatürk ve Cumhuriyet devrimi ilkeleriyle bir kavganın ve demokrasi ile insan hakları düşmanlığının bir ürünüdür. İsmail Kahraman demokrasinin, insan haklarının olmadığı bir din ve mezhep devletinde yaşamak istiyorsa gidebileceği onlarca ülke vardır. Buyursun Suudi Arabistan'a gidip yerleşsin. O da kurtulsun, biz de kurtulalım. Ancak şunu da bilsin ki; Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nde laikliği anayasadan çıkartmak kimsenin haddi değildir" ifadelerini kullandı.

Basın açıklamasının ardından da kalabalık eylemini sonlandırdı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Cumhuriyet Kadınları Derneği'nden TBMM Başkanı'na 'Laiklik' Tepkisi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement