Dadaş Film Festival Komitesi Başkanı Nil Gürpınar - Son Dakika
Güncel

Dadaş Film Festival Komitesi Başkanı Nil Gürpınar

Dadaş Film Festival Komitesi Başkanı Nil Gürpınar

Beşinci Uluslararası Dadaş Film Festivali 20- 24 Ekim Günleri Erzurum'da Çifte Minareli Medresede Başlayacak.

18.10.2010 16:35

Beşinci Uluslararası Dadaş Film Festivali 20- 24 Ekim günleri Erzurum'da Çifte Minareli Medresede başlayacak. Türkan Şoray'ın onur konuğu olduğu festivalde Bal, Cosmos, Yüreğine Sor, Nefes, Eyvah Eyvah, Vavien Taylan Kardeşler, Aşk Geliyorum Demez filmleri yarışacak. Geçtiğimiz yıl çevre, bu yıl ise ana konunun 'Aşk ve sevgi' olduğuna işaret eden Festival Komitesi Başkanı Nil Gürpınar, "Altın Portakal ve Altın Koza film festivallerinden çok daha küçük bütçeyle çalışıyoruz. Ama başarıya gelince biz çok daha iyiyiz" dedi.

Dadaş Film Sahibi rahmetli Cahit Gürpınar'ın 'Erzurum'da film festivali yapmak' hayalini 2006'dan itibaren gerçekleştirmeye başlayan kızı Nil Gürpınar, aileden sinemacı olmanın yanı sıra Londra'da İşletme eğitimi aldı. İstanbul'da babasının 1960'lı yıllarda kurmuş olduğu Dadaş Film şirketini yöneten ve daha çok belgesel ağırlıklı film çekimleri yapan Nil Gürpınar, 5'inci Uluslararası Dadaş Film Festivaline ilginin her geçen yıl daha da arttığını bildirdi. Erzurumluların kendisini yalnız bırakmadığı anlatan GÜrpınar, Dadaş Film Festivalin'de hedeflerinin Altın Portakal ve Altın Koza'yı sollamak olduğunu belirtti.

Nil Gürpınar "Dadaş Film Festivalini, Antalya'daki ve Adana'daki festivalerle sürekli değerlendiriyoruz. Bana 'neden kıyaslıyorsun?' diyorlar. Kıyaslamıyorum hedefim onlardan daha ileri gitmek. Bunu götüremeyecek bir şehir ya da ekip değiliz. Biz onlardan daha istikrarlı hareket ediyoruz. Bu da gerçek. Neden olmasın? Onlardan 'daha iyi olacağız' demiyorum. Onlarda iyi olsun ama Erzurum daha fazla ses getisin istiyorum. Erzurum'u herkes merak ediyor. Ama kimse yeterince tanımıyor. Altın Portakal Flm Festvilande Emir Kusturica olayını biliyorsunuz. O özel uçakla gelmiş. Kim bilir ne kadar para verilmiştir. Bizim böyle maddi imkanlarımız yok. Çok küçük bütçeyle çalışıyoruz. Bu konuda bizim festivali, Antalya veya Adana ile mukaseye edemeyeceğim. Onlar 'deve biz pireyiz.' Ama başarıya gelince biz çok daha iyiyiz. Sağlam adımlarla ilerliyoruz" diye konuştu.

TÜRKAN ŞORAY'IN 1960 YILINDAN İTİBAREN FİLMLERDEKİ KIYAFETLERİ SERGİLENECEK

Uluslararası Dadaş Film Festivalinin 20 Ekim günü saat 15.00'te Çifte Minareli Medresede başlayacağını, bu mekanda Türkan Şoray'ın 1960 yılından itibaren filmlerinde giydiği tüm kıyafetler ile film afişlerinin sergileneceğini anlatan Nil Gürpınar "Bu yıl Türkan Şoray'a tek gün ayırdık. Gelen sanatçılara bir gün ayırmak onlara saygı duyduğumuzu gösteriyor. Türkan Şoray'ın 1960'lı yıllarda başlayıp günümüze kadar filmlerinde giydiği kıyafetlerinin sergisi herkesin büyük ilgisini çekecek.

Türkan Şoray, kıyafetlerini uzun yıllardan beri saklayan, bu kadar iyi birikim yapan çok az sanatçıdan biridir. Şimdiye kadar çok yönetmen ve sanatçıyla röportaj yaptım. Fakat ellerinde filmlerinin bir kopyası bile yok. Türkan Şoray'a onur ödülü vereceğiz. Festivalde yarışacak filmleri, özel jüri değerlendirecek. Ayrıca, halk jürisi de çalışacak. Festivalde Fransız sinemasından ve çocuk filmlerin örnek gösterimler olacak. Kent merkezi ve Atatürk Üniversitesindeki simenalarda tüm filmler ücretsiz olarak izlenecek" dedi.

Sunuculuğunu Mesut Yar'ın yapacağı festivale onur konuğu olarak Türkan Şoray, jüri üyesi olarak Ertem Göreç, Atilla Dorsay, Burçak Evren, Duygu Sağıroğlu, Cemal Şan, Cahit Berkay, Oğuz Şanal görev yapacak. Festivalde Türk sinemasında unutulmaz bestelere imza atan Moğollar grubunun solisti Cahit Berkay film müziklerinden oluşan bir konser verecek. Cem Karaca'nın oğlu Emrah Karaca da babasının şarkılarından bir demet sunacak. Festivalde en iyi film, en iyi senaryo, en iyi yönetmen, en iyi erkek ve kadın oyuncu, en iyi yardımcı erkek ve kadın oyuncu, en iyi genç yetenek dallarında ödül kazananlar için 22 Ekim günü saat 16.00'da Atatürk Üniversitesi Mavi Salonda bir tören düzenlenecek.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Dadaş Film Festival Komitesi Başkanı Nil Gürpınar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement