DAÜ Öğrencileri, Halkla İlişkiler ve Basın Ofisi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika
Güncel

DAÜ Öğrencileri, Halkla İlişkiler ve Basın Ofisi'ni Ziyaret Etti

DAÜ Öğrencileri, Halkla İlişkiler ve Basın Ofisi\'ni Ziyaret Etti

DAÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Süleyman İrvan tarafından verilen Medya İlişkileri dersini alan öğrenciler, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü Ofisi'ni ziyaret ederek, çalışmalar hakkında bilgi aldılar.

24.10.2013 11:59

Ziyarette, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürü Derviş Ekşici ile Birim Sorumlusu Burcu Betin, öğrencilere, her gün rutin olarak yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi. Her sabah, ilk iş olarak KKTC'de yayımlanan 12 günlük gazeteyi taradıklarını ifade eden Betin, gazetelerde yer alan DAÜ haberleriyle diğer üniversitelere ilişkin haberleri belirlediklerini, haberlerin fotoğraflarını çekerek bilgisayara aktardıklarını ve günlük basın özetleri bülteni hazırladıklarını söyledi. Bültende, tespit ettikleri haberlere link verdiklerini de aktaran Betin, ardından Üniversite içinde, senato üyelerinin tamamına bu bülteni e-posta yoluyla gönderdiklerini belirtti.

Birimin, üniversite içindeki tüm etkinlikleri haber haline getirdiğini söyleyen Burcu Betin, hazırladıkları haberleri fotoğraflı olarak, önceden belirlenmiş bir liste dahilinde medya kuruluşlarına gönderdiklerini ifade etti. DAÜ'nün, Kuzey Kıbrıs'taki üniversiteler içerisinde en fazla haber üreten üniversite olduğunun altını çizen Betin, bu durumun üniversitedeki hareketliliğin doğal bir sonucu olduğunu kaydetti. "Bazı günler o kadar çok haber geçiyoruz ki, medya kuruluşlarından zaman zaman, çok haber geçiyorsunuz şeklinde şikayetler alıyoruz. Ancak, bizim görevimiz, üniversitedeki her etkinliği haberleştirmektir" diyen Betin, "Haberlerimize yer vermeyen gazeteler olursa onlarla temas kuruyoruz ve bir sorun olup olmadığını öğrenmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

"Gönderdiğiniz bir haber yanlış bir şekilde yayımlanırsa ne yapıyorsunuz" şeklindeki bir soruya karşılık olarak, "Yanlışlığı düzeltmek için ilgili gazeteyle temas kuruyoruz" diyen Müdür Derviş Ekşici ise, Kıbrıs Türk medyasıyla çok iyi iletişim içinde olduklarını, medya kuruluşlarına zaman zaman ziyaretler gerçekleştirdiklerini ve profesyonel bir ilişki sürdürdüklerini ifade etti.

Dersin öğretim üyesi Prof. Dr. Süleyman İrvan da, medya ilişkilerinin günümüzde profesyonel bir meslek haline geldiğini, gelecekte bu işi yapacak İletişim Fakültesi mezunlarının medya sektörünü çok iyi tanımaları gerektiğini, eğer haber yazacaklarsa iyi bir gazete okuru olmalarının önemli olduğunu söyledi. Toplumun, üniversitede olan bitenden haberdar olabilmesinin en önemli yolunun medya olduğunun altını çizen Prof. Dr. İrvan, "Eğer medyanın haberlerinize yer vermesini istiyorsanız, iyi haber yazmayı bilmeli ve haberin neden önemli olduğunun altını iyi çizmelisiniz" dedi. "Gazeteler haberime neden yer vermedi sorusu yerine, acaba haberimin neresi eksik sorusunu sorarsanız, doğru yoldasınız demektir" diyen Prof. Dr. Süleyman İrvan, "Medyayı dost ya da düşman olarak değil, profesyonel ilişki kurmanız gereken bir partner olarak görmelisiniz" şeklinde konuştu.

Modacı Abdullah Öztoprak sürprizi

Ziyaret esnasında, DAÜ Halkla İlişkiler ve Basın Müdürlüğü ofisinde dünyaca ünlü Kıbrıslı Türk modacı Abdullah Öztoprak'la karşılaşan öğrenciler, modacı ile tanışma ve sohbet etme imkânı da buldular. Abdullah Öztoprak, Kıbrıs'ta bir defile hazırlığı içinde olduğunu, defilede, fiziksel açıdan uygun öğrencileri manken olarak kullanacağını duyurdu.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel DAÜ Öğrencileri, Halkla İlişkiler ve Basın Ofisi'ni Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement